Ένας νεκρός από την κακοκαιρία στην Ροδόπη - Χωρίς ρεύμα για 2 ώρες Άνδρος, Τήνος και Μύκονος

Με χιόνια και τσουχτερό κρύο θα αποχαιρετήσουμε το 2016, καθώς βαρύς χιονιάς σαρώνει όλη τη χώρα το τελευταίο εικοσιτετράωρο και... έπεται συνέχεια! 

Την Παρασκευή, οι χιονοπτώσεις κατά τόπους θα είναι πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερά, την ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ  με βαθμιαία εξασθένηση. Ισχυρός παγετός κυρίως στα δυτικά κεντρικά και τοπικά, ενώ στα βόρεια θα είναι ολικός.

H Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ενημερώνει για τις διακοπές κυκλοφορίας: 
- Λ. Πάρνηθας, από το ύψος της ταβέρνας «Ζυγός», ρεύμα προς «REGENCY CAZINO MONT PARNES»
- Περιφ. Οδός Πεντέλης – Ν. Μάκρης, από το ύψος του Σ.Ν. Πεντέλης <<414>>, έως το
ύψος της Λεωφ. Διονύσου
- Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θήβας, από ύψος Βιλίων, ρεύμα προς Θήβα, απαγόρευση
κυκλοφορίας για φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 τόνων & για τα λοιπά οχήματα με χρήση αντ/κών αλυσίδων
- Επ. Ο. Αγίου Μερκουρίου – Βαρυμπόμπης, από το ύψος της ταβέρνας «Λεωνίδας»
- Λ. Φυλής, στο ύψος Μονής Κλειστώ, ρεύμα προς Δερβενοχώρια.

 

Ένας νεκρός στη Ροδόπη
 

Ένας άνθρωπος έχασε σήμερα τη ζωή του, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, στη Ροδόπη. Πρόκειται για έναν 76χρονο, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός αργά το απόγευμα από την επιχείρηση κρεάτων που διατηρούσε στο 14ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κομοτηνής-Ιάσμου, ύστερα από πτώση πόρτας που προκλήθηκε από τους θυελλώδεις ανέμους που έπνεαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η κεντρική πόρτα της επιχείρησης αποκόπηκε από τη δύναμη του αέρα καταπλακώνοντας τον 76χρονο. Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, αλλά ήταν ήδη αργά.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε Ροδόπη και Ξάνθη και για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, από σήμερα το πρωί, με αποφάσεις των διευθύνσεων αστυνομίας Ροδόπης και Ξάνθης, απαγορεύτηκε προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, μεταξύ του δυτικού ανισόπεδου κόμβου Κομοτηνής και του ανισόπεδου κόμβου Βαφέικων Ξάνθης.

 

«Μπλακ άουτ» στην Κρήτη εξαιτίας του χιονιά - Χωρίς ρεύμα για 2 ώρες Άνδρος, Τήνος και Μύκονος

Ο χιονιάς εισέβαλε στη χώρα από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης και γρήγορα εξαπλώθηκε σε όλη την ανατολική και κεντρική χώρα. 

Παρότι ο κρατικός μηχανισμός ήταν σε ετοιμότητα, τα μικροπροβλήματα δεν έλειψαν. 

 

Ο χιονιάς και η αυξημένη ζήτηση ρεύματος για την αντιμετώπιση της παγωνιάς προκάλεσαν προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση των νησιών και συγκεκριμένα της Κρήτης, της Ανδρου, της Τήνου και της Μυκόνου. 

Αναλυτικότερα, στο σκοτάδι βυθίστηκε η Νεάπολη ενώ χωρίς ρεύμα έμειναν και αρκετά χωριά του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου όπου έχει χτυπήσει ο χιονιάς. 

 Χωρίς ρεύμα από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 7 έμειναν η Τήνος, η Άνδρος και περιοχές της Μυκόνου, καθώς σημειώθηκε διακοπή της ηλεκτροδότησης μετά από βλάβη που σημειώθηκε στον υποσταθμό της ΔΕΗ στην Κάρυστο, λόγω της κακοκαιρίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ