Η Τουρκία ταυτοποίησε τον δράστη της επίθεσης στο Reina - Νέα γκάφα χθες

Tην ταυτότητα του δράση της επίθεσης στο κλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης γνωρίζουν πλέον οι τουρκικές αρχές.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι ο μακελάρης ταυτοποιήθηκε, χωρίς όμως να δώσει άλλες πληροφορίες.

Ο ένοπλος που σκότωσε 39 ανθρώπους λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου, διέφυγε μετά την επίθεση και εξακολουθεί να αναζητείται.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, περίπου 20 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας για την τρομοκρατική επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.
 
Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία ο δράστης αφού σκόρπισε το θάνατο επιβιβάστηκε σε ταξί και ζήτησε από τον οδηγό του να τηλεφωνήσει από το κινητό του τηλέφωνο. Οι πληροφορίες λένε ότι τηλεφώνησε στον «Γιουσούφ Χότζα» με τον οποίο ο δράστης έφτασε στην Κωνσταντινούπολη από το Ικόνιο της Τουρκίας και εγκαταστάθηκαν στο Ζεϊτίνμπουρνου. Αυτό το πρόσωπο θεωρείται ότι έδωσε την εντολή στον δράστη να κάνει την επίθεση και για αυτό ήταν το πρώτο πρόσωπο με το οποίο επικοινώνησε μαζί του αμέσως μετά την επίθεση
.
Πάντως την Τρίτη οι Αρχές και τα Τουρκικά ΜΜΕ πραγματοποίησαν μια ακόμα γκάφα, δημοσιεύοντας το διαβατήριο ενός Κιργίζιου ως τα στοιχεία του δράστη.

Ο άνδρας που ονομαζόταν Λάχε Μασράποφ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το μακελειό. Οι αρχές του Κιργιστάν προσήγαγαν  τον Μασράποφ που επέστρεψε στη χώρα από την Τουρκία. Ο Μασράποφ οδηγήθηκε στα γραφεία της GKNB και έδωσε κατάθεση. Μετά από εξηγήσεις που δόθηκαν και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, ο Μασράποφ αφέθηκε ελεύθερος όντας θύμα της παραπληροφόρησης και της προχειρότητας των Τούρκων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ