Η ΕΛΑΣ εξιχνίασε τον φόνο του μητροπολίτη Νύσσης Ελευθερίου, 5 χρόνια μετά - Τρεις αλλοδαποί οι δολοφόνοι του

Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία του πρώην Μητροπολίτη Νύσσης Ελευθέριου.

Ο 83χρονος μητροπολίτης βρέθηκε νεκρός σαν σήμερα πριν από πέντε χρόνια, στις 5-1-2012, εντός της οικίας του στον 'Αγιο Παντελεήμονα. Οι χώροι του διαμερίσματος παρουσίαζαν εικόνα επιλεκτικής έρευνας, γεγονός που αποδεικνύει ότι κίνητρο ήταν η ληστεία, ενώ δεν παρατηρήθηκαν ίχνη παραβίασης στην πόρτα εισόδου.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατός του επήλθε από απόφραξη των αναπνευστικών οδών με τεμάχιο υφάσματος που του είχαν βάλει οι δράστες στο στόμα. Όπως προέκυψε από την πολυετή έρευνα της Ασφάλειας Αττικής, δράστες είναι τρεις αλλοδαποί εκ των οποίων δύο υπήκοοι Αφγανιστάν ηλικίας 21 ετών και ένας 46χρονος υπήκοος Ιράν.

Στο πλαίσιο των αναζητήσεων εξακριβώθηκε ότι ένας εκ των δραστών διέφυγε στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα σε χώρα της Ευρώπης, ενώ και οι άλλοι δύο, μετά την ανθρωποκτονία, αναζητούσαν διαβατήρια και τρόπους διαφυγής στο εξωτερικό, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί αν κατάφεραν να φύγουν τελικά.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος τους για ανθρωποκτονία από πρόθεση και εκδόθηκαν από τον ανακριτή εντάλματα σύλληψης.

Παράλληλα, κινήθηκε η διαδικασία για την έκδοση και ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης, προκειμένου να συλληφθεί ο ένας που έχει ταυτοποιηθεί και να προχωρήσουν οι αναζητήσεις για τους άλλους δύο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ