Ο Μάρκος Μπότσαρης στο Χόλιγουντ με τον Έλληνα καλλονό Σ. Κασσιανίδη στον ομώνυμο ρόλο

Τα γυρίσματα μιας νέας εντυπωσιακής παραγωγής του Χόλιγουντ μολις ολοκληρώθηκαν. Το θέμα της; Η Ελληνική Επανάσταση του 1821!

Ένας από τους κεντρικούς πρωταγωνιστές της ταινίας «Cliffs of Freedom» είναι ο ελληνικής καταγωγής Σάιμον Κασσιανίδης, ο οποίος υποδίεται έναν από τους πιο γνωστούς Έλληνες ήρωες της επανάστασης, τον Μάρκο Μπότσαρη.

 

«Μου αρέσει που πρωταγωνιστώ σε ένα φιλμ που καταπιάνεται με μια σημαντική περίοδο της Ελλάδας. Ακόμη και σε μια τόσο δύσκολη διεθνή συγκυρία, η χώρα μας και οι αγώνες της εξακολουθούν να εμπνέουν. Για τους ομογενείς κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα συγκινητικό. Οταν μου έγινε πρόταση, δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ για πολύ, είπα αμέσως “ναι”. Ηξερα ότι η συμμετοχή μου σε μια ταινία με ελληνικό θέμα θα έκανε υπερήφανους πολλούς δικούς μου ανθρώπους και πάνω απ’ όλα τη μητέρα μου, που με μεγάλωσε με τον ελληνικό τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς.» ανέφερε ο ίδιος.

Η ιστορία του «Cliffs of Freedom» πραγματεύεται τον έρωτα μιας Ελληνίδας χωριατοπούλας και ενός Τούρκου αξιωματικού στην περίοδο του ελληνικού αγώνα για την ανεξαρτησία.

Τα γυρίσματα του ρομαντικού δράματος πραγματοποιήθηκαν στην πόλη Σάντα Φε του Μεξικού. Το σενάριο φέρει την υπογραφή της Μαριάν Μετρόπουλος, συζύγου του Ντιν Μετρόπουλος, ενός επιτυχημένου επιχειρηματία, τον οποίο το περιοδικό «Forbes» έχει συμπεριλάβει στους 20 πλουσιότερους Ελληνες της Αμερικής, με προσωπική περιουσία που υπολογίζεται γύρω στα 2,5 δισ. δολάρια.

Πρόκειται για μια παραγωγή πολύ υψηλών προδιαγραφών, καθώς το μπάτζετ έφτασε τα 25 εκατ. δολάρια.

Σκηνοθέτης είναι ο Βαν Λινγκ (το όνομά του έχει συνδεθεί με παραγωγές όπως «Τιτανικός» και «Terminator 2») ενώ τον τίτλο του Head of Visual έχει ο διάσημος και βραβευμένος σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον.

Στο πλευρό του Σάιμον Κασσιανίδη βρίσκονται και άλλοι καταξιωμένοι ηθοποιοί, με βασικότερους τους Κρίστοφερ Πλάμερ και Μπίλι Ζέιν.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ