Με κόκκινο σλιπάκι ο θεός! Το Facebook λογόκρινε (και) το γυμνό άγαλμα του Ποσειδώνα

Υπερβολικά αποκαλυπτικός ήταν για το Facebook ο Ποσειδώνας, με αποτέλεσμα να πέσει θέμα λογοκρισίας παρότι… Θεός. 

Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης διέγραψε φωτογραφία με… το άγαλμα του Ποσειδώνα στην ομώνυμη πλατεία της Μπολόνια όταν η Ιταλίδα ιστορικός Ελίζα Μπαρμπάρι χρησιμοποίησε τη φωτογραφία του αγάλματος του 16ου αιώνα για να προωθήσει την ιστοσελίδα της.

Ωστόσο, αυτή κρίθηκε ακατάλληλη από το Facebook, με την αιτιολογία ότι «η χρήση της εικόνας δεν εγκρίθηκε γιατί παραβιάζει τις οδηγίες του Facebook για τη διαφήμιση. Παρουσιάζεται μια εικόνα με περιεχόμενο που είναι εξαιρετικά σεξουαλικό και το οποίο δείχνει σε μεγάλο βαθμό το σώμα, εστιάζοντας χωρίς λόγω σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Η χρήση εικόνας ή βίντεο με γυμνά σώματα ή μεγάλα ντεκολτέ δεν επιτρέπεται, ακόμη και για καλλιτεχνικούς ή εκπαιδευτικούς σκοπούς».

 

Η απάντηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Μπαρμπάρι που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της της φράση: «Ναι στον Ποσειδώνα, όχι στην λογοκρισία». «Πώς ένα έργο τέχνης, το δικό μας άγαλμα του Ποσειδώνα να γίνει αντικείμενο λογοκρισίας; Αυτό είναι βλακώδες δεν έχω λόγια! Χιλιάδες άνθρωποι βγάζουν φωτογραφία καθημερινά… Δεν υπάρχει τέλος στην άγνοια» τόνισε σε βρετανικά ΜΜΕ.

  
Έτσι, οι αρχαίοι Έλληνες, ο Μιχαήλ Άγγελος
και ο Ραφαέλ δεν είχαν πρόβλημα με το γυμνό, αλλά ο Μαρκ Ζάκεμπεργκ προφανώς είχε, για μερικές ώρες τουλάχιστον, καθώς οι υπεύθυνοι του μέσου κοινωνικής δικτύωσης αναγνώρισαν τελικά το λάθος τους και ζήτησαν συγγνώμη για το «κατέβασμα» του βίντεο. 

Πάντως, το κακό είχε ήδη γίνει, με τους χρήστες των social media να κάνουν... πάρτυ με τη νέα άστοχη κίνηση του Facebook, ντύνοντας τον άμοιρο Θεό με σλιπάκ. 

 

Σημειώνεται ότι Facebook προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και τον Οκτώβριο όταν «κατέβασε» βίντεο με θέμα τον καρκίνο του μαστού διότι οι υπεύθυνοι έκριναν ότι το περιεχόμενο ήταν προκλητικό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ