Κάρλος Κάιζερ: O μεγαλύτερος «απατεώνας» ποδοσφαιριστής όλων των εποχών! 20 χρόνια «καριέρας» χωρίς να παίξει ούτε λεπτό!

Ο Κάρλος Ενρίκε Ραπόζο, με το ψευδώνυμο «Κάιζερ», για την ομοιότητά του με τον Φραντς Μπεκενμπάουερ, είναι γνωστός ως ο μεγαλύτερος «απατεώνας» στην Ιστορία του ποδοσφαίρου της Βραζιλίας.

Ο λόγος; Προσποιείται ότι ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής για πάνω από 20 χρόνια, χωρίς όμως να έχει παίξει ούτε ένα λεπτό! Μία ιστορία ξεχωριστή, μοναδική, που βεβαίως έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Βραζιλίας και «μετέφερε» πρόσφατα η ισπανική αθλητική εφημερίδα «Marca».

Στην δεκαετία του '70 και του '80, είναι σαφές ότι δεν  υπήρχαν μέσα ενημέρωσης όπως τα ξέρουμε σήμερα, οι περισσότερες μεταγραφές γίνονταν με συστάσεις. Ούτε καν με την βοήθεια του internet, που προσφέρει βοήθεια μέχρι τις μέρες μας, μιας και τότε δεν υπήρχε.

Γνωρίζοντας καλά την βιομηχανία του ποδοσφαίρου, ο Κάρλος, ξεκίνησε να κάνει φιλίες, με κορυφαίους άσους της μπάλας, όπως οι Ρενάτο Γκαούτσο, Ρομάριο,  Αλμπέρτο Τόρες και Ρικάρντο Ρότσα, αποκτώντας έτσι «μέσο» για δοκιμές με διαφορετικές ομάδες. Ηταν ο τρόπος του, που αποδείχθηκε αλάνθαστος. Ο ίδιος ο Ρότσα δήλωνε ότι «ήταν ένας μεγάλος φίλος, ένα εξαιρετικός άνθρωπος, αλλά το μεγάλο πρόβλημα του ήταν η μπάλα».

Ο Κάρλος, κατάφερε να υπογράψει με περισσότερες από 15 ομάδες, με τον χρόνο παραμονής του σε αυτές να μην διαρκεί περισσότερο από έξι μήνες. Ανάμεσά τους, Μποταφόγκο, Φλαμένγκο, Μπανγκού, Φλουμινένσε, Βάσκο ντα Γκάμα, Ελ Πάσο στις ΗΠΑ και ακόμη, η γαλλική Αζαξιό.

 Ακόμα, για να συμπληρωθεί το βιογραφικό του, είπε ότι είχε παίξει στην Ιντεπεντιέντε της Αργεντινής. Πρωταθλήτρια στο διηπειρωτικό (δύο φορές μάλιστα το 1973 και το 1984, πολυνίκης του Libertadores (με 7 τίτλους). Βεβαίως είχε Κάρλος, στις ημέρες που εκείνος ισχυρίζεται την συμμετοχή στην ομάδα της, αλλά ήταν ...Αργεντινός!

 Δεν υπάρχουν βίντεο ή φωτογραφίες του Κάρλος να παίζει σε κάποιο παιχνίδι, αφού πάντα κατάφερνε να μην παρουσιάζεται στο γήπεδο, με ανέκδοτες ιστορίες, που υπερβαίνουν κάποιον που προσποιείται τραυματισμό. «Εκείνη την εποχή ήταν πολύ εύκολο, άγγιζα το μηρό έμενα εκτός προπόνησης. Δεν υπήρχε κάτι δύσκολο, ένας φίλος οδοντίατρος μου έγραφε μία γνωμάτευση και γινόταν αμέσως αποδεκτή».

Αλλότε πάλι πριν από μία προπόνηση, προσποιήθηκε ότι μιλούσε στο τηλέφωνο στα αγγλικά με έναν ξένο σκάουτερ, όταν ένας προπονητής που είχε ζήσει στην Αγγλία, κατάλαβε ότι έλεγε ανοησίες, πράγματα ασυνάρτητα. Αλλά και πάλι τίποτα. Κάποια στιγμή όμως τα πράγματα δυσκόλεψαν.

«Κάποτε ο πρόεδρος της Μπούνγκα, μου ζήτησε με αυστηρό τρόπο να βγω για να παίξω. Σκέφτηκα ότι κάτι έπρεπε να κάνω. Ετσι πιάστηκα στα χέρια με κάποιους οπαδούς που ούρλιαζαν στην εξέδρα. Αποβλήθηκα πριν από την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο. Αργότερα, στα αποδυτήρια, είπα στον προπονητή μου, ότι δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλός, ακούγωντας τις απειλές για την ομάδα μας. Με φίλησε  και την επόμενη μέρα, μου ανανέωσαν για έξι ακόμα μήνες, το συμβόλαιο, που έληγε».

Σήμερα, ο Κάρλος είναι personal trainer και εξακολουθεί να διηγείται τη μεγάλη ποδοσφαιρική του ιστορία, όπου κι αν τον καλούν.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ