Είναι η είδηση της ημέρας: Πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη μοιράζουν φαγητό σε άστεγους & άπορους

Την ημέρα τους στους δρόμους της Θεσσαλονίκης περνούν δύο πρόσφυγες, οι οποίοι δίνουν φαγητό σε ανθρώπους με οικονομικά προβλήματα, άπορες οικογένειες και άστεγους της συμπρωτεύουσας.

Βίντεο από την αποστολή του Aljazeera στην Ελλάδα «ακολουθεί» τον Αντέλ από το Χαλέπι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ο οποίος μαζί με φίλους του από την Συρία και Ευρωπαίους εθελοντές πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα για να δώσουν φαγητό σε άτομα που το έχουν ανάγκη.

 

«Έχει να κάνει με την ανθρωπιά. Δεν έχει σημασία το αν είμαι πρόσφυγας ή είναι Έλληνες. Δεν με νοιάζει αν είμαι πρόσφυγας και εκείνοι είναι Έλληνες. Είμαστε όλοι άνθρωποι», αναφέρει ο Αντέλ.

 

Ευρωπαίοι εθελοντές και πρόσφυγες άφησαν τρόφιμα, όπως αβγά, φρούτα και κανονικό φαγητό σε μία Ελληνίδα μητέρα με παιδιά, η οποία όπως ανέφερε δεν γνώριζε πως εκτός των άλλων την βοηθούν καθημερινά και πρόσφυγες.

 

«Δεν ήξερα πως ήταν και πρόσφυγες. Θέλω να τους ευχαριστήσω. Έρχονται τρεις φορές την ημέρα...», αναφέρει η Μαλίνα.

 

Στο μεταξύ, όσοι πρόσφυγες έμεναν σε εξωτερικές σκηνές στο Βαγιοχώρι Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία.

Οι σκηνές στις οποίες διέμεναν οι πρόσφυγες, είχαν καλυφθεί από το χιόνι, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τις τελευταίες ημέρες τη Θεσσαλονίκη, αλλά και ολόκληρη την χώρα.

 

Τα τελευταία 16 άτομα μεταφέρθηκαν από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, σε ξενοδοχεία του νομού Θεσσαλονίκης" είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας Στέλλα Νάνου, προσθέτοντας ότι χθες μεταφέρθηκαν με λεωφορείο σε ξενοδοχεία άλλοι 28 άνθρωποι και η δομή πλέον έχει αδειάσει.

 

ΠΗΓΗ: Αljazeera

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ