Η γενναία σκυλίτσα Κέλσι έσωσε τη ζωή του αφεντικού της - Ακούραστη, τον κράτησε ζεστό μέσα στην παγωνιά για 20 ώρες

Η Κέλσι είναι ένα ηρωικό θυλικό λαμπραντόρ που αποδυνκνεί για μια ακόμα φορά πόσο πιστά μπορεί να είναι τα σκυλιά στους αγαπημένους τους ανθρώπους.

Η Κέλσι έμεινε πάνω από 20 ώρες μέσα στην παγωνιά, δίπλα στον σοβαρά τραυματισμένο ιδιοκτήτη της, κρατώντας τον στη ζωή.

Μαζί με το αφεντικό της, τον Μπομπ, είχαν βγει έξω από το σπίτι τους στο Μίτσιγκαν των ΗΠΑ γύρω στις 10.30 το βράδυ, της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, για να πάρουν ξύλα για το τζάκι. Ο Μπομπ όμως γλίστρησε στο χιόνι και παρέλυσε. Η Κέλσι αντέδρασε και προσπάθησε να τον βοηθήσει, γλύφοντας το πρόσωπο και τα χέρια του, ενώ ξάπλωνε πάνω του για να τον κρατήσει ζεστό την ώρα που η θερμοκρασία έπεφτε στους -6 βαθμούς Κελσίου.

«Γάβγιζε συνέχεια αλλά ποτέ δεν έφυγε από το πλευρό μου» είπε ο Μπομπ, «με κράτησε ξύπνιο και ζεστό. Ήξερα πως έπρεπε να αντέξω και πως ήταν στο χέρι μου να μείνω ζωντανός».

Τελικά τον Μπόμπ τον βρήκε ένας γείτονας στις 6.30 το βράδυ της επομένης. Ο Μπομπ διακομίστηκε στο νοσοκομείο McLaren Northern Michigan στην πόλη Πετόσκι, όπου διαπιστώθηκε πως είχε μετατόπιση δύο σπονδύλων, οι οποίοι πίεζαν τον νωτιαίο μυελό προκαλώντας παράλυση στα πόδια. Ακόμη είχε υποθερμία, αλλά δεν είχε κανένα κρυοπάγημα, παρά το ότι είχε μείνει σχεδόν μια μέρα σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

Σύμφωνα με τον νευροχειρούργο Χάιμ Κολέν που αποκατέστησε το πρόβλημα, η βοήθεια της Κέλσι ήταν κρίσιμη για την επιβίωση του, καθώς τον κράτησε ζεστό. «Αν το σκυλί ήταν μικρότερο θα είχε και το ίδιο πεθάνει από την παγωνιά. Ο Μπόμπ ήταν πολύ τυχερός που είχε ένα τέτοιο μεγαλόσωμο μαλλιαρό σκυλί».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ