Φτιάξτε πεντανόστιμα σπιτικά ζυμαρικά με φέτα & οδηγίες του Άκη Πετρετζίκη

Ένα εκπληκτικό πιάτο ιδανικό για όλη την οικογένεια. 

Συστατικά
180-200 γρ. νερό
3 αβγά
αλάτι
πιπέρι
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.σ. ελαιόλαδο
80-100 γρ. βούτυρο Όλυμπος
1 σκ. σκόρδο
2 κ.γ. μπούκοβο (1 κ.γ. + 1 κ.γ.)
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κλ. φρέσκο κρεμμύδι
100 γρ. φέτα Όλυμπος σε κυβάκια (50 γρ. + 50 γρ.)

 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά ώστε να δημιουργηθεί το ζυμάρι μας.
Βάζουμε μία κατσαρόλα με αρκετά αλατισμένο νερό να βράσει.
Τοποθετούμε από πάνω της ένα σουρωτήρι. Προσοχή δεν πρέπει το σουρωτήρι να ακουμπάει στο νερό. Αν δεν έχουμε σουρωτήρι βάζουμε ένα αλουμινένιο ταψάκι μιας χρήσεως αρκετά πλατύτερο από την κατσαρόλα μας ώστε να μπορεί να μπει από πάνω της. Του κάνουμε πολλές τρύπες με ένα μαχαίρι και το τοποθετούμε πάνω από την κατσαρόλα που είναι στη φωτιά.
Βάζουμε ένα μέρος της ζύμης μας μέσα στο ταψάκι. Με μια σπάτουλα την απλώνουμε συνεχώς ώστε μέρος της ζύμης να περνάει από τις τρύπες του ταψιού και να πέφτει στο νερό που βράζει σαν μικρά μακαρονάκια. Προσοχή!! Αυτό πρέπει να γίνεται με πολύ γρήγορες κινήσεις για να μην κολλήσει η ζύμη στον πάτο του ταψιού.
Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το ζυμάρι μας.
Βράζουμε τα ζυμαρικά μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια της κατσαρόλας. Αυτό δεν παίρνει πάνω από 2-3 λεπτά.
Αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα ή με το σουρωτήρι και κρατάμε σε ένα μπολ που έχουμε βάλει ελαιόλαδο(για να μην κολλήσουν).
Σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει και να ξεκινήσει να παίρνει ωραίο καστανό χρώμα. 
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι να σοταριστεί.
Προσθέτουμε το μπούκοβο, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στο τηγάνι (αν θέλουμε μπορούμε να κρατήσουμε λίγο μαϊντανό και λίγο κρεμμυδάκι για το σερβίρισμα).
Τέλος, προσθέτουμε και τα ζυμαρικά μας και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, να γίνουν τραγανά.
Τρίβουμε 50 γρ. φέτα πάνω από τα ζυμαρικά μας, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.
Σε αυτό το σημείο, αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο βούτυρο για να δώσει έξτρα άρωμα. 
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και φρέσκο κρεμμυδάκι, προσθέτουμε 1 κ.σ. μπούκοβο και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι να πάει παντού.
Σπάμε τα άλλα 50 γρ. φέτα από πάνω και σερβίρουμε στα πιάτα.

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ