Βίντεο - φωτο: Δραματικές εξελίξεις με τον Ελληοαμερικανό ακροδεξιό Γιαννόπουλο που άναψε φωτιές στο Μπέρκλεϊ

Υποτροφίες μόνο για λευκούς άνδρες δίνει το ίδρυμα Yiannopoulos Privilege Grant ξεσπώντας θύελλα αντιδράσεων.

Ο Μάιλο Γιαννόπουλος, ένας 33χρονος ελληνοαμερικάνος υπεύθυνος της ακροδεξιάς ηλεκτρονικής σελίδας ειδήσεων Breitbart News ανακοίνωσε την σύσταση μιας υποτροφίας που θα φέρει το όνομα του και θα είναι διαθέσιμη “αποκλειστικά σε λευκούς άντρες με λιγοστά προνόμια στην ζωή τους”.
Ο ίδιος είχε τονίσει πως σκοπός των υποτροφιών του είναι να βοηθηθούν “λευκοί άντρες, καθώς αυτοί είναι οι πραγματικά μη-προνομιούχοι στις ΗΠΑ, κι όχι οι γυναίκες, οι μαύροι ή οι πρόσφυγες και τα ΑΜΕΑ, οι οποίοι έχουν πρόσβαση σε οικονομικά βοηθήματα”.

Οι δηλώσεις του αυτές ξέσπασαν θύελλα αντιδράσεων με διαδηλωτές να στήνουν οδοφράγματα, να ανάβουν φωτιές και να πετούν κροτίδες στο Μπέρκλεϊ, ενώ αρκετοί από αυτούς εκδήλωσαν την αντίθεσή τους στην προεδρία Τραμπ.
Η διοίκηση του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ αναγκάστηκε τελικά χθες να ακυρώσει την ομιλία μετά τις βίαιες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν και τον αποκλεισμό των χώρων του πανεπιστημίου.

Οι διαδηλωτές εκτός από την αντίθεση τους για την παρουσία του ίδιου του, εκκεντρικά εριστικού, 33χρονου ελληνοαμερικανού, διαμαρτύρονταν και για την απόφαση του, δεδηλωμένα ρατσιστή και ξενοφοβικού, Γιαννόπουλου να ανακοινώσει την σύσταση μιας υποτροφίας που θα φέρει το όνομα του και θα είναι διαθέσιμη “αποκλειστικά σε λευκούς άντρες με λιγοστά προνόμια στην ζωή τους”.

Οι αιτήσεις για τις, συνολικά 50 υποτροφίες αξίας 2.000 ευρώ έκαστη, προκειμένου οι δικαιούχοι να συνεχίσουν τις πανεπιστημιακές τους σπουδές, οι οποίες διακόπηκαν λόγω ανεπάρκειας οικονομικών πόρων, θα δοθούν μέσω του ιδρύματος που φέρει το όνομα του Μάιλο, το Yiannopoulos Privilege Grant.
Μάλιστα, στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως “το ίδρυμα δέχεται αιτήσεις από λευκούς άντρες μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου 2017. Τα ονόματα των υποτρόφων θα ανακοινωθούν στις 31 Μαρτίου 2017”.

Την αντίθεση τους στην υποτροφία εξέφρασαν και πολλοί καθηγητές από το Μπέρκλεϊ: “παρόμοιες δράσεις με στόχο αποκλειστικά λευκούς άντρες δεν μπορούν να θεωρηθούν ως επιδιορθωτικές κοινωνικές κινήσεις. Το μόνο που καταφέρνει [ο Γιαννόπουλος] είναι να διακωμωδεί την κοινωνική σημασία της ενσωμάτωσης και να αυξάνει τις κοινωνικές εντάσεις”, επεσήμανε ο καθηγητής Δικαίου Ιαν Χέινι Λόπεζ.

“Η υποτροφία απηχεί απόψεις περί λευκής υπεροχής. Πρέπει όλους μας να μας απασχολήσει βαθύτατα η σύνδεση του Γιαννόπουλος με τον Στιβ Μπάνον και τον Λευκό Οίκο”, καταλήγει με νόημα ο καθηγητής του πανεπιστημίου Πρίνστον, Εντι Γκλοντ.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ