Πρώην βιομήχανος πουλερικών στη φυλακή για αρχαιοκαπηλία- Είχε ακόμα και πίνακα Ελ Γκρέκο

Μπροστά σε μία τεράστια παράνομη συλλογή αρχαίων και βυζαντινών αντικειμένων, αλλά και ενός εξαιρετικά μεγάλου αριθμού οπλισμού που κατείχε ο 81χρονος πρώην μεγαλομέτοχος μίας από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας στον τομέα της εμπορίας πουλερικών, με διαδρομή δεκαετιών στην χώρα, ήρθαν οι άντρες της Ασφάλειας Αμαρουσίου, ερευνώντας ακόμα τις περιπτώσεις θυμάτων της διαβόητης «Μαφίας των Ρομά».

Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν λοιπόν, πως οι Ρομά διαρρήκτες είχαν στοχοποιήσει το σπίτι του πρώην βιομήχανου, ο οποίος κατείχε το 51% μίας από τις πλέον γνωστές επιχειρήσεις της Ελλάδας και το είχε πουλήσει.

 

Ο λόγος που τον είχαν στοχοποιήσει, είναι ότι είχαν αποκτήσει οι Ρομά άριστη γνώση για την παράνομη συλλογή του, ανυπολόγιστης αξίας, καθώς είχε στην κατοχή του ακόμα και πίνακα του Ελ Γκρέκο, για τον οποίο αναμένεται πραγματογνωμοσύνη για να διαπιστωθεί αν είναι αυθεντικός Ελ Γκρέκο, ή αντίγραφο μαθητών του. Όπως και να έχει ειδικά αυτός ο πίνακας είχε ανυπολόγιστη αξία...


Συγκεκριμένα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, συνελήφθη, βραδινές ώρες της περασμένης Παρασκευής στο Μαρούσι, ο 81χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών περί προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και περί όπλων.

 

Πιο αναλυτικά, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριακού υλικού, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, εντοπίστηκε κατοικία του 81χρονου στην Μάνδρα Αττικής, όπου – μεταξύ άλλων- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 23 εικόνες βυζαντινής περιόδου, επιτάφιος, 5 άμφια, 108 αρχαία νομίσματα, πήλινη κεφαλή, το χρηματικό ποσό των 21.000 ευρώ, ο πίνακας μεγάλης αξίας που προαναφέρθηκε, πολυβόλο στηριζόμενο σε τρίποδο, που χρονολογείται προ του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, δύο βλήματα όλμων, ανενεργά Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, 7 πιστόλια κρυμμένα σε βιβλία και 5 γεμιστήρες, 3 περίστροφα, επαναληπτική καραμπίνα, με τροποποιημένο γεμιστήρα, τυφέκιο με διόπτρα και σιγαστήρα, πλήθος φυσιγγιών, διαφόρων διαμετρημάτων, χειροβομβίδα αμυντικού τύπου ανενεργή, πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, μαχαίρια και σουγιάδες, ξίφη, σπαθιά και ξιφίδιο.


Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του,
οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και ύστερα στον Ανακριτή, λόγω της ηλικίας του όμως αποφασίστηκε να μην προφυλακιστεί, να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και να οριστεί τακτική δικάσιμος σε βάρος του.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ