Αυτές είναι οι δύο ημερομηνίες «κλειδιά» για να υπάρξει πολιτική συμφωνία για το ελληνικό χρέος

Όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές μπαίνουν για τα καλά στο παιχνίδι και σκληραίνουν τη στάση τους. Από το Μέγαρο Μαξίμου οι πληροφορίες βγαίνουν με το... σταγονόμετρο, πράγμα που καταδεικνύει ότι έχουν μπροστά τους μια εξίσωση δύσκολη και πολυπαραγοντική.

Κοινός τόπος είναι ότι η εβδομάδα που ξεκινάει είναι πολύ σημαντική και όπως φαίνεται, όλα θα κριθούν από δύο καθοριστικούς «σταθμούς»:

 

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου: Κομβική η συνεδρίαση του Εurogroup

Τη Δευτέρα οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι. Κυβερνητικοί παράγοντες εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι και κρατούν χαμηλά τον πήχη. Ενώ διαμηνύουν  σε όλους τους τόνους πως "μοναδικός στόχος είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης". Ξεκόβοντας παράλληλα όλη την "παραφιλολογία" όπως λένε, περί εκλογών, δημοψηφισμάτων κλπ.

 

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου: Τριμερής συνάντηση Μέρκελ -Λαγκάρντ – Γιούνκερ

Ιδιαίτερη βαρύτητα ωστόσο αποκτά η τριμερής που θα πραγματοποιηθεί κατά πληροφορίες την προσεχή Τετάρτη μεταξύ της Γερμανίδας Καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, της σιδηράς κυρίας του ΔΝΤ Κριστιάν Λαγκάρντ  και του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

 

Όπως είναι λογικό η κυβέρνηση ρίχνει πια όλο το βάρος της στα αποτελέσματα αυτής, μιας και θα αποτελέσει εκ των πραγμάτων βαρόμετρο για τα μελλούμενα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ