6 λόγοι για να μεγαλώσει το παιδί σας με κατοικίδιο

Εάν είστε  από αυτούς που αγαπάτε τα ζώα, είναι σχεδόν σίγουρο ότι μπορείτε να το μεταφέρετε και στα παιδιά σας.

Καλό είναι να ξεκινήσετε από μικρή ηλικία να δένετε τα παιδιά σας με τα ζώα. Και γιατί αυτό είναι σημαντικό;

 

Μαθαίνουν την υπευθυνότητα. Το να βγάζουν το σκύλο για βόλτα, να ταΐζουν το ψάρι, να καθαρίζουν το κλουβί του πουλιού ή να πηγαίνουν τη γάτα στον κτηνίατρο, τα μαθαίνει ότι κάποιος άλλος εξαρτάται από αυτά.

Η ενασχόληση με ένα κατοικίδιο αυξάνει τις αρετές της συμπόνιας και της ενσυναίσθησης. Το να μεγαλώνεις ένα άλλο ζωντανό πλάσμα και να νοιάζεσαι για αυτό, σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο

Όταν συμβούν άσχημα πράγματα και αναποδιές μικρές και μεγάλες στη ζωή των παιδιών, τα ζώα τους προσφέρουν την παρηγοριά που χρειάζονται και χωρίς αντάλλαγμα. Τα ζώα και η επαφή μαζί τους μειώνει το στρες και το άγχος.

Έχοντας ένα κατοικίδιο και ιδίως σκύλο ο οποίος θα θέλει και τη βόλτα του, αυξάνετε τις πιθανότητες να περπατήσετε και να γυμναστείτε. Επίσης, να γνωρίσετε και άλλους ιδιοκτήτες ζώων, στο πάρκο και στη βόλτα ή και στον κτηνίατρο, αυξάνοντας τις κοινωνικές σας επαφές.

Τα παιδιά παίρνουν το καλύτερο παράδειγμα, βλέποντάς σας να προσέχετε, να νοιάζεστε και να περιποιείστε ένα ζωάκι. Μαθαίνουν το σεβασμό προς τα ζώα και τη φύση.


Η οικογένεια δένεται και έρχεται πιο κοντά.
Το κατοικίδιο αποτελεί μέλος της οικογένειας. Έχει τη θέση του στο οικογενειακό αυτοκίνητο, στο τραπέζι, στον καναπέ του σαλονιού. Έχετε φωτογραφίες μαζί του. Όλοι νοιάζεστε και φροντίζετε για αυτό και η ενασχόλησή σας μαζί του, σας φέρνει πιο κοντά.

Εάν λοιπόν μπορείτε να έχετε ένα κατοικίδιο στο σπίτι σας να μεγαλώνει μαζί με τα παιδιά σας, έχετε κάνει την καλύτερη επιλογή για τα παιδιά σας. Εάν οικονομικοί ή χωροταξικοί λόγοι δεν σας το επιτρέπουν, προσπαθήστε να φέρνετε τα παιδιά σας σε επαφή με ζώα είτε μέσω φιλικών οικογενειών που έχουν ή επισκέψεις σε πάρκα ή φροντίζοντας τα αδέσποτα της γειτονιάς σας.

 

ΠΗΓΗ: Tsemperlidou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ