Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Περισσεύει κοτόπουλο; Δοκιμάστε Pot Pies με συνταγή του Άκη Πετρετζίκη και εντυπωσιάστε την οικογένεια

Μία υπέροχη πίτα που μπορείτε να τη φτιάξετε με κοτόπουλο που σας έχει περισσέψει.

Συστατικά
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 μεγάλο πράσο καθαρισμένο, ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
200 γρ μπούτι κοτόπουλο μαγειρεμένο
350 γρ. τσένταρ σως
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.γ. μπούκοβο
5 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μουστάρδα
3 κ.σ. γάλα
1 φύλλο σφολιάτας
1 αυγό χτυπημένο
Μαύρο σουσάμι για το πασπάλισμα

 

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 ° C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι στην φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το πράσο, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμύδι και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει πολύ το πράσο και το κρεμμύδι.
Παράλληλα κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές.
Αποσύρουμε το κρεμμύδι από τη φωτιά, προσθέτουμε την τσένταρ σως, το ξύσμα λεμονιού, το μπούκοβο, το θυμάρι, την μουστάρδα, το γάλα, το κοτόπουλο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Χωρίζουμε το μείγμα σε 5 στρογγυλές φόρμες των 100 ml
Τοποθετούμε την σφολιάτα σε αλευρομένο πάγκο εργασίας, κόβουμε 5 κύκλους μεγαλύτερους από τη διάμετρο της φόρμας ώστε να μπορούμε να τις σκεπάσουμε και κλείνουμε καλά.
Αλείφουμε τη σφολιάτα με το αυγό. πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι και ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ