Made in Greece η OpenIchnos και η συσκευή της εντοπίζει την θέση σκάφους ακόμη και στα πιο δυσπροσιτα μερη

H παγκόσμια αγορά ελέγχου, ασφάλειας και οργάνωσης στόλου οχημάτων και σκαφών ήταν 8 δισ. δολ. το 2015 και αναμένεται να φτάσει τα 22 δισ. δολ. το 2022. 

Σε αυτή ακριβώς την αγορά θα μπει η OpenIchnos με μια πρωτοποριακή συσκευή εντοπισμού θέσης μέσω δορυφόρου ενεργειακά αυτόνομη.

 

Αυτή τη στιγμή οι περισσότερες συσκευές εντοπισμού θέσης είτε βασίζονται στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, με προφανείς περιορισμούς και απαιτούν παροχή ρεύματος από το όχημα/σκάφος.

 

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά θέτουν πολλούς περιορισμούς στη χρήση τους ειδικά στον τομέα των μικρών και μεσαίων σκαφών αναψυχής και αλιείας ενώ παράλληλα έχουν υψηλά κόστη.


Η ομάδα της OpenIchnos, η οποία αποτελείται από έμπειρα στελέχη του χώρου του ΙΤ και της ανάπτυξης ηλεκτρονικών προϊόντων, σχεδίασε, ανέπτυξε και κατασκεύασε ένα πρωτότυπο στην Ελλάδα το οποίο εντοπίζει τη θέση του σκάφους μέσω του δορυφορικού συστήματος Iridium και του GPS, με σχεδόν απόλυτη κάλυψη ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα μέρη, με την συσκευή να μπορεί να λειτουργήσει 60 ημέρες χωρίς ηλιοφάνεια.

 

Φυσικά υπάρχει πλατφόρμα διαχείρισης και ελέγχου των εγκατεστημένων συσκευών από τους πελάτες μέσω Internet και υπολογιστή, προσφέροντας αναλυτικές πληροφορίες διαδρομής, ειδοποιήσεις σε περίπτωση ανάγκης ή εισόδου σε περιοχή που δεν προβλέπεται καθώς και ειδοποιήσεις για την κατάσταση της συσκευής.

 

Η πρωτότυπη συσκευή φυσικά είναι αδιάβροχη, κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι ναυτιλίας, με υψηλές αντοχές στην ηλιακή ακτινοβολία και καιρικές συνθήκες με την εγκατάστασή της να είναι πολύ απλή και μπορεί να γίνει από μη-ειδικούς.


Το κόστος της συσκευής θα είναι πολύ ανταγωνιστικό σε σχέση με παρόμοιες λύσεις που δεν προσφέρουν ενεργειακή αυτονομία ενώ θα υπάρχει συνδρομή χρήσης της υπηρεσίας με ευέλικτες χρεώσεις.

 

Όπως μας ανέφερε ο ιδρυτής και CEO της OpenIchnos, Γιώργος Κούτρας, «η συσκευή θα είναι έτοιμη να βγει στην αγορά το πρώτο εξάμηνο του 2017 και η πρώτη επίσημη παρουσίαση θα γίνει στο demo day του Bluegrowth την ερχόμενη Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Πειραιά«.

 

ΠΗΓΗ: startupper.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ