Πολωνέζα είναι ίδια η Αγκελα Μέρκελ -Αυτή είναι η επαγγελματίας σωσίας της Γερμανίδας καγκελαρίου

Οι κινήσεις της θυμίζουν τη γερμανίδα καγκελάριο. 

Τα χέρια της κάνουν τη χαρακτηριστική κίνηση ενώνοντας τα δάχτυλα, ακόμη και ο τρόπος που διορθώνει τα μαλλιά της είναι ακριβώς ο ίδιος με αυτόν της Άγκελα Μέρκελ.

 

Η ντουλάπα της αποκαλύπτει αμέτρητα παπούτσια, σακάκια σε όλα τα χρώματα, τσάντες και κολιέ. Πολλά σε αυτό το σπίτι στην περιοχή της Κολωνίας θυμίζουν τη γνωστή πολιτικό. Ωστόσο το κουδούνι γράφει Ούρσουλα Νάβα-Βανέτσκι.

 

Ποιος θα το έλεγε ότι η λογίστρια από την Πολωνία που μετανάστευσε στη Γερμανία το 1985 θα καταλήξει μια μέρα να γίνει η πιο περιζήτητη σωσίας της καγκελαρίου Μέρκελ. Με εμφανίσεις σε κοινωνικές εκδηλώσεις αλλά και στην τηλεόραση.

Η καριέρα της κ. Βανέτσκι ξεκίνησε μάλλον τυχαία. «Ήταν απόκριες και ήθελα να φορέσω ένα ινδικό σάρι». Όμως το ταχυδρομείο καθυστέρησε και το ρούχο δεν έφτασε εγκαίρως. «Στάθηκα μπροστά στον καθρέφτη.

 

Δεν είχα άλλη επιλογή από το να "ντυθώ" καγκελάριος». Στη συνέχεια άρχισε να στέλνει αιτήσεις σε πρακτορεία σωσιών. Μέχρι που ένα πρακτορείο την ανέλαβε και σήμερα οι άνθρωποι την χαιρετούν στο δρόμο και της ζητούν να βγουν σέλφι.

 

Η εξέλιξη

Η κ. Βανέτσκι ήταν πάντα πολιτικοποιημένη, ωστόσο πιστεύει ότι το «αξίωμα» την άλλαξε: «Το να είμαι σωσίας επηρέασε την εξέλιξή μου διανοητικά αλλά και πολιτικά». Έμαθε να ζει με την «καγκελάριο». Στις εμφανίσεις της δέχεται συνεχώς συμβουλές για το πώς θα πρέπει να κατευθύνει τη χώρα.

 

Ωστόσο την περίοδο που η προσφυγική κρίση είχε πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις στη Γερμανία απέφευγε τις εμφανίσεις. «Απέφευγα τις εκθέσεις και τις εκδηλώσεις γιατί φοβόμουν ότι θα με κοιτούν επίμονα. Και ένιωθα ασφαλής που με συνόδευε ο σύζυγός μου».

 

Πάντως η σωσίας δεν θέλει να σε καμία περίπτωση να χαλάσει τη φήμη της πραγματικής καγκελαρίου. Έτσι συχνά αρνείται εμφανίσεις σε σατιρικές εκπομπές που είναι γνωστές για τον ιδιαίτερα προκλητικό χαρακτήρα τους. 


Η σωσίας και τα ΜΜΕ

Ωστόσο δέχθηκε να φωτογραφηθεί από τη διάσημη φωτογράφο Άλισον Τζάκσον σε δήθεν προσωπικές στιγμές με τον σωσία του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ για λογαριασμό των εφημερίδων «Le Monde» και «Die Zeit». Η εν λόγω έκδοση έγινε σε λίγες ώρες ανάρπαστη.

 

Μια λεπτομέρεια όμως την προδίδει. Η πολωνική προφορά της. Αλλά και αυτό καταφέρνει να το δικαιολογήσει με μαεστρία, λέγοντας ότι στο σπίτι οι γονείς μιλούσαν πάντα γερμανικά με πολωνική προφορά, μια και έχει πολωνικές ρίζες.

 

Και όντως ο παππούς της Άγκελα Μέρκελ λεγόταν Καζμίρτσακ και καταγόταν από το Πόζναν. Όταν η Βανέτσκι το λέει αυτό χαμογελάει και χαμηλώνει το βλέμμα. Όπως ακριβώς η καγκελάριος.

 

Πηγή: Deutsche Welle

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ