Θαύμα!: Ζωντανοί όλοι οι επιβάτες του αεροπλάνου που συνετρίβη στο Σουδάν - Φωτό

Πολλοί τραυματίες αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει νεκρός.

Ένα επιβατικό αεροσκάφος με 45 άτομα, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε πάνω σε όχημα της πυροσβεστικής.

Το αεροσκάφος συνετρίβη κατά την προσγείωσή του στην πόλη Γουάου, στο βορειοδυτικό τμήμα του Νότιου Σουδάν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, δεν υπάρχει κανένας νεκρός, ωστόσο 37 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

«Ασθενοφόρα μετέφεραν την πλειονότητα των επιβατών από το αεροδρόμιο στο νοσοκομείο», όπου προσφέρθηκαν «οι πρώτες βοήθειες» στους 37, δήλωσε ο υπουργός Πληροφόρησης της Πολιτείας Γουάου, ο Μπόνα Γκαουντένσιο.

Ο υπουργός δεν διευκρίνισε την κατάσταση των υπολοίπων 8 επιβαινόντων, διαβεβαίωσε όμως πως δεν υπάρχει κανένας νεκρός.

Σύμφωνα με τον Πολ Τσαρλς, μηχανικό στο αεροδρόμιο, και τον Λόρενς Γιούνισεν, δημοσιογράφο του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού Η Φωνή της Ελπίδας, που μίλησαν τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο, κάποιοι από τους επιβάτες κατάφεραν να βγουν μόνοι τους από το αεροπλάνο, που έπιασε φωτιά μετά τη σύγκρουση με το φορτηγό.

Σύμφωνα με τον Τσαρλς, το ατύχημα πιθανόν οφειλόταν στις κακές μετεωρολογικές συνθήκες: «Η ορατότητα δεν ήταν καλή και (το αεροσκάφος) προσγειώθηκε από ανατολάς προς δυσμάς και συνετρίβη στον διάδρομο.

Ο καιρός ήταν άσχημος, γι' αυτό συνετρίβη. Πιστεύω ότι ο πιλότος δεν έβλεπε καλά τον διάδρομο».

«Ορισμένοι άνθρωποι βγήκαν μόνοι τους από το αεροπλάνο, άλλους τους έβγαλαν. Μόνο το πίσω μέρος του αεροπλάνου απομένει, το υπόλοιπο κάηκε», πρόσθεσε.

Ο Γκέιμπριελ Ενγκάνγκ, διευθυντής της South Supreme Airlines, στην οποία ανήκε το αεροπλάνο, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι σε αυτό επέβαιναν «40 επιβάτες και πέντε μέλη πληρώματος».

Διευκρίνισε ότι το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από την πρωτεύουσα της χώρας, την Τζούμπα, προς τη Γουάου.

Το σημερινό αεροπορικό ατύχημα είναι το δεύτερο μέσα σε 18 μήνες στο Νότιο Σουδάν, μια από τις νεότερες και λιγότερες αναπτυγμένες χώρες του κόσμου.

 

Τον Νοέμβριο του 2015, δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα εμπορευματικό αεροσκάφος το οποίο όμως μετέφερε και επιβάτες συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από την Τζούμπα.

Οι αρχές έκαναν λόγο για 36 νεκρούς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ