Εύκολα τρουφάκια με μπισκότα σοκολάτας και ινδοκάρυδο από την Ντίνα Νικολάου

Εύκολα τρουφάκια που θα τρελάνουν μικρούς και μεγάλους!

Τρουφάκια με λίγα υλικά αλλά με μοναδική γεύση. Αν θέλετε, μπορείτε να τα καλύψετε και με λευκή τρούφα αντί για ινδοκάρυδο.
 
Υλικά    
Για τα τρουφάκια
1 πακέτο μπισκότα γεμιστά σοκολάτας (200 γρ.)
1 σφηνάκι κονιάκ
200 γρ. λευκή σοκολάτα
30 γρ. βούτυρο

Για την επικάλυψη
200 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο

Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση
Ρίχνω τα μπισκότα σε ένα μπολ και τα σπάω με τα χέρια μου σε μικρά κομμάτια (όχι σκόνη). Τα ραντίζω με το κονιάκ και τα αφήνω στην άκρη.
Σπάω την σοκολάτα σε ένα μπολ και την λιώνω στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί. Προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει. Αφήνω την σοκολάτα να κρυώσει ελαφρώς και την ρίχνω στα τριμμένα μπισκότα.
Ανακατεύω καλά μέχρι να ενωθούν καλά τα δύο υλικά. Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
Βγάζω το μπολ από το ψυγείο και με ένα κουτάλι παίρνω λίγο από το μίγμα και το πλάθω γρήγορα (γιατί λιώνει η σοκολάτα) σε τρουφάκια.
Απλώνω το ινδοκάρυδο σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο και «κυλάω» εκεί τα τρουφάκια μέχρι να καλυφθούν εντελώς. Ξαναβάζω τα τρουφάκια για 30 λεπτά στο ψυγείο και μετά μπορώ να τα κεράσω.

Who is Who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ