Ληστεία στο Π. Φάληρο: Κρυβόταν στην ντουλάπα του διαμερίσματος ο ληστής - Αφόδευσε, απείλησε με το όπλο & έγινε Λούης

Όλοι οι δράστες είχαν βαρύ ιστορικό στις αρχές, αλλά αποφυλακίστηκαν λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου.

Ο τέταρτος δράστης που η αστυνομία χτένιζε την περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, προκειμένου να τον βρουν, είχε τελικά κρυφτεί στην ντουλάπα του διαμερίσματος του ηλικιωμένου ζεύγους.

Έπειτα από 14 ολόκληρες ώρες ο δράστης βγήκε από την ντουλάπα, στην οποία μάλιστα αφόδευσε, όταν την άνοιξαν οι ένοικοι του διαμερίσματος, απείλησε με το όπλο τους ένοικους του διαμερισμάτος και της υπόλοιπης πολυκατοικίας που βγήκαν να δουν τι έγινε.

Ανενόχλητος λοιπόν βγήκε στο δρόμο και διέφυγε χωρίς να τον αντιληφθεί η αστυνομία.

Αμέσως μετά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της Άμεσης Δράσης, της ΔΙ.ΑΣ και της ΟΠΚΕ, με τη βοήθεια σκύλων άρχισαν να ψάχνουν τον ληστή, σε ολόκληρη την περιοχή του Παλαιού Φαλήρου και του Φλοίσβου χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τον εντοπίσουν.

Στο μεταξύ, νέα στοιχεία για την ταυτότητα των υπόλοιπων δραστών που συμμετείχαν στη ληστεία βλέπουν διαρκώς το φως της δημοσιότητας. 

Σύμφωνα με αυτά επρόκειτο για μία σπείρα η οποία αποτελείτο από ιδιαίτερα σκληρούς κακοποιούς.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τον ληστή που τελικά έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να διαφύγει, πρόκειται για 41χρονο Μολδαβό ο οποίος εμπλέκεται σε διπλή ανθρωποκτονία, ένοπλες ληστείες και κλοπές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις 10 Μαρτίου 2007, ο Μολδαβός συμμετείχε με συμπατριώτη του σε ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στον Πειραιά στην οποία σκότωσαν τον ιδιοκτήτη και έναν πολίτη. 

Όσον αφορά στον έναν από τους δύο ληστές που συνελήφθησαν, τον Ρώσο «Ιγκόρ» έχει απασχολήσει τις αρχές για 36 ένοπλες ληστείες δημοσίων οργανισμών, χρηματαποστολών, τραπεζών, επιχειρήσεων και συνελήφθη σε επιχείρηση της ΕΚΑΜ, σε διαμέρισμα στην Αμφιάλη.

Και οι δύο δράστες, και ο Ρώσος και Μολδαβός είχαν καταδικαστεί σε 17 χρόνια φυλάκισης ο πρώτος και σε πολλά περισσότερα ο δεύτερος, αλλά αποφυλακίστηκαν εκμεταλλευόμενοι τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου. 

Και ο νεκρός δράστης και ο Ρώσος «Ιγκόρ» αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους το 2015, ο πρώτος από τις φυλακές Αλικαρνασσού.

Όσον αφορά στον δεύτερο συλληφθέντα πρόκειται για 35χρονο Αρμένιο, ο οποίος είναι επίσης σεσημασμένος για ληστείες και κλοπές.

Η υπόθεση της αποφυλάκισης τους απασχόλησε και τη Βουλή με τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη να καταθέτει ερώτηση στην οποία απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής υποστηρίζοντας ότι ο νόμος Παρασκευόπουλου είναι «πετυχημένος» και εξηγώντας ότι θα εξαιρεθούν από αυτόν τα εγκλήματα ανθρωποκτονιών και βιασμών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ