Smile: Κολυμπώντας μαζί με τις αγελάδες στην Κορσική! (φωτό)

Στο μικρό νησάκι St-Florent της Κορσικής, η παραλία de Saleccia κλέβει τις εντυπώσεις από τις υπόλοιπες για έναν βασικό λόγο: Οι αγελάδες είναι η μόνιμη παρέα των λουομένων! Σε μια μεγάλη έκταση, το μάτι χάνεται στη λευκή άμμο της παραλίας αλλά και στα πρασινογάλαζα νερά της. Και κάπου εκεί το βλέμμα σταματά σε κάτι παράδοξο που αντικρίζει. Η ακτή είναι γεμάτη από αγελάδες που κάνουν τη μεσημαριανή (ή πρωινή) σιέστα τους δίπλα στο νερό και κάτω από τον ζεστό ήλιο.

Στο μικρό νησάκι St-Florent της Κορσικής, η παραλία de Saleccia κλέβει τις εντυπώσεις από τις υπόλοιπες για έναν βασικό λόγο: Οι αγελάδες είναι η μόνιμη παρέα των λουομένων! Σε μια μεγάλη έκταση, το μάτι χάνεται στη λευκή άμμο της παραλίας αλλά και στα πρασινογάλαζα νερά της. Και κάπου εκεί το βλέμμα σταματά σε κάτι παράδοξο που αντικρίζει. Η ακτή είναι γεμάτη από αγελάδες που κάνουν τη μεσημαριανή (ή πρωινή) σιέστα τους δίπλα στο νερό και κάτω από τον ζεστό ήλιο. Perierga.gr


Η ακτή de Saleccia είναι μία από τις πιο γραφικές του νησιού, αν και η πρόσβαση είναι δύσκολη, μετά από αρκετές ώρες περπάτημα πάνω στους αμμόλοφους που βρίσκονται κατά μήκος της. Το αποτέλεσμα πάντως αξίζει τον κόπο αφού θεωρείται μία από τις καθαρότερες ακτές αλλά και η συναναστροφή με τις αγελάδες δεν περνά απαρατήρητη από κανέναν. Η συνάντηση αυτή αξίζει τον κόπο, καθώςτα ζωντανλα συχνάζουν εδώ όλον τον χρόνο, αλλά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που ο κόσμος είναι περισσότερος δεν ξεκολλάνε από την ακτή. Έχουν ανάγκη κι αυτά προφανώς από μια διαφορετική κοινωνικοποίηση!








Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ