Προτάσεις διακόσμησης - Δείτε πως να μετατρέψετε το σπίτι σας σε παλάτι

Ο χώρος μας αντακλά και την προσωπικότητά μας. Μην φοβηθείτε τις υπερβολές.

Αν βαρεθήκατε την διακόσμηση του σπιτιού σας και θέλετε να νιώθετε ξεχωριστή σαν πριγκίπισσα υπάρχουν μικρές πινελιές που αν τις προσθέσετε στο χώρο σας, θα αλλάξουν το στυλ και την διάθεσή σας.

Δείτε παρακάτω 3+1 προτάσεις για να μετατρέψετε το χώρο σας, σύμφωνα με το spirossoulis.com.

 

Βάλτε κόκκινο στους τοίχους, τα χαλιά και τα καλύμματα των επίπλων σας


Στο πλαίσιο μιας πιο μπαρόκ διακοσμητικής προσέγγισης για το σπίτι σας, άλλωστε, το κόκκινο αποτελεί σύμβολο πλούτου και πολυτέλειας. 

Για να πετύχετε το επιθυμητό σικάτο αποτέλεσμα, προτιμήσετε ζεστές αποχρώσεις του μπορντό ή τις πιο κόκκινες αποχρώσεις του μοβ. 

Για ένα πιο μοντέρνο αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε ουδέτερα χρώματα (όπως είναι το καφέ και το σκούρο γκρι) στα χρώματα του χώρου σας και χαρίστε του αίσθηση χλιδής διακοσμώντας τον με κόκκινα αντικείμενα (πχ. κηροπήγια, ριχτάρια ή μαξιλάρια). 

 

Ό,τι λάμπει, είναι χρυσός! 

Από κανένα παλάτι δεν λείπουν τα χρυσά κι αστραφτερά αντικείμενα. 

Αν, λοιπόν, στοχεύετε να μετατρέψετε το σπίτι σας σε μία μίνι εκδοχή του Μπάκιγχαμ, ήρθε η ώρα να βάλετε την χρυσή μπογιά στο παιχνίδι. 

Περάστε με αυτήν τα περβάζια των παραθύρων και τα σοβατεπί. 

Αν μένετε στο ενοίκιο και δεν έχετε αυτή τη διακοσμητική ελευθερία, μπορείτε να βάψετε τα ξύλινα έπιπλα και αξεσουάρ σας με χρυσή μπογιά ή να τα καλύψετε με φύλλα στο χρώμα του χρυσού.

 

Αναθεωρήστε το μήκος για τις κουρτίνες


Για να δώσετε στο σπίτι σας αέρα πολυτέλειας, αφήστε λίγο έξτρα περιθώριο (υπολογίστε περίπου 6-8 εκ.) στις κουρτίνες σας έτσι ώστε να πέφτουν απαλά στο πάτωμα.

 

Πείτε την οικογενειακή σας ιστορία με φωτογραφίες


Κάθε βασιλική κατοικία είναι γεμάτη με πορτραίτα και φωτογραφίες των προγόνων των τωρινών ενοίκων της. 

Αυτές, άλλωστε, αποτελούν την απόδειξη της γαλαζοαίματης καταγωγής τους. 

Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι κι εσείς πρέπει να ξεθάψετε από την αποθήκη σας τις φωτογραφίες κάθε θείου, γιαγιάς ή προπάππου που θυμάστε και να στολίσετε με αυτές το σπίτι σας. 

Μπορείτε, όμως, να πάρετε πρόσφατες φωτογραφίες της άμεσης οικογένειάς σας, να τις κορνιζάρετε, να δημιουργήσετε ομάδες και να τις διακοσμήσετε ως συνθέσεις τοποθετώντας τις στο coffee table ή κρεμώντας τις από τους τοίχους του χολ ή του καθιστικού σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ