Η επίσκεψη της Μέρκελ στη Σαουδική Αραβία -Γιατί δεν έβαλε μαντίλα

Η Άνγκελα Μέρκελ επέλεξε να μη φορέσει μαντίλα κατά την επίσκεψή της στη Σαουδική Αραβία.

Η Γερμανίδα καγκελάριος πήγε στη Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο επαφών με τον μονάρχη του πλούσιου σε κοιτάσματα πετρελαίου βασιλείου. 

Η Μέρκελ αψήφησε τον ενδυματολογικό κώδικα που επιβάλλεται στις γυναίκες της Μέσης Ανατολή, επιλέγοντας να μη φορέσει μαντίλα. 

Οι κανόνες του υπουργείου Εξωτερικών ορίζουν πως «οι γυναίκες πρέπει να φορούν συντηρητικά, φαρδιά ρούχα όπως και μαντίλα στο κεφάλι». Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν και για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που ταξιδεύουν στο μουσουλμανικό βασίλειο.

Ωστόσο, η Γερμανίδα καγκελάριος δεν κάλυψε τα μαλλιά της, όπως είχε κάνει πρόσφατα και η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, η οποία είχε πει ότι ήλπιζε να εμπνεύσει τις καταπιεσμένες γυναίκες στη Σαουδική Αραβία.

Επέλεξε να φορέσει ένα γαλάζιο-γκρι ταγέρ ενώ την υποδέχτηκαν ο βασιλιάς Σαλμαν και κορυφαίοι αξιωματούχοι του συντηρητικού ισλαμικού βασιλείου.

Η Μέρκελ ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο απαγόρευσης της μπούρκα, όπου αυτό είναι νομικά εφικτό, στη Γερμανία, χαρακτηρίζοντάς την «μη αποδεκτή στη χώρα μας».

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη ισχυρή γυναίκα που δεν συμμορφώθηκε με το πρωτόκολλο. 

Η Μισέλ Ομπάμα είχε κάνει το ίδιο όταν μαζί με τον σύζυγό της Μπαράκ Ομπάμα είχε βρεθεί στην Σαουδική Αραβία το 2015 για να μεταφέρουν τα συλλυπητήρια των ΗΠΑ για τον θάνατό του βασιλιά Αμπντουλάχ.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ