Μεγάλη επιτυχία της ΕΛΑΣ: Έπιασαν 19 μέλη της συμμορίας των χρηματοκιβωτίων, ασύλληπτοι οι αρχηγοί

Τους τελευταίους επτά μήνες η «συμμορία των χρηματοκιβωτίων» ευθύνεται για περισσότερες από 45 επιδρομές. 

Με επιτυχία εξελίχθηκε αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες άντρες από πέντε διαφορετικές υπηρεσίες στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, καθώς συνελήφθησαν 19 μέλη της σπείρας των χρηματοκιβωτίων.

Ωστόσο τέσσερα από τα αρχηγικά μέλη της επικίνδυνης σπείρας, που δεν έχουν διστάσει να ανοίξουν πυρ κατά αστυνομικών, κατάφεραν να διαφύγουν.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Πέμπτης γύρω στις 22:00, αστυνομικοί ακροβολίστηκαν σε Ασπρόπυργο, Μενίδι, Λιόσια, Καλλιθέα, σε καταυλισμούς αθίγγανων και στο στρατόπεδο Καποτά, με σκοπό τη σύλληψη μελών της διαβόητης συμμορίας και των υποομάδων της.

Οι συλληφθέντες είναι κυρίως από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, που έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές και παλαιότερα για ποινικές υποθέσεις. 

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ακόμα αρκετοί Ρομά και ένας Αλβανός. 

Παρά τις βλέψεις της αστυνομίας για εξάρθρωση της σπείρας, τα αρχηγικά μέλη της ενημερώθηκαν και κατάφεραν να διαφύγουν, ενώ τα περιφερειακά μέλη της συνελήφθησαν χωρίς να προβάλουν αντίσταση.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται σε μία προσπάθεια να ανακαλυφθούν τα κρησφύγετα αλλά και ο οπλισμός της σπείρας.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα κινήσεις τους εισέβαλλαν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα σε επιχειρήσεις, ακινητοποιούσαν τους φύλακες, τους έδεναν με πλαστικές χειροπέδες και ξήλωναν τα χρηματοκιβώτια.

Στη συνέχεια, έκαιγαν τα αυτοκίνητα διαφυγής τους, τα οποία ήταν πάντα κλεμμένα.

Τους τελευταίους επτά μήνες η «συμμορία των χρηματοκιβωτίων» ευθύνεται για περισσότερες από 45 επιδρομές. 
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ