Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας

Η πρώτη επίσημη εμφάνιση του νικητή θα είναι αύριο Δευτέρα, όπου θα διασχίσει τη Λεωφόρο των Ηλύσιων προς την Αψίδα του Θριάμβου, στο πλευρό του Ολάντ, για την επίσημη τελετή στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Μία νέα σελίδα στην πολιτική ιστορία της Γαλλίας καλείται να γράψει ο νέος Πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν.

"Θα καταβάλω κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη σας. Αντιμετωπίσαμε πάρα πολλές δυσκολίες που μας αποδυνάμωσαν. 

Οι δυσκολίες και τα αδιέξοδα δεν μας καταβάλουν. Θέλω να χαιρετίσω την αντίπαλό μου, την κ. Λεπέν. 

Σέβομαι τις ψήφους, ακόμη και τις ακραίες. Είναι ευθύνη μου να αφουγκραστώ τον καθένα σας. 

Θα προσπαθήσω να ξαναφτιάξω τους δεσμούς των πολιτών μας με την Ευρώπη.

Όσο θα διαρκεί η μάχη κατά της τρομοκρατίας, εμείς θα είμαστε εκεί" δήλωσε ο Μακρόν μία ώρα αφότου έκλεισαν οι κάλπες πρωτού κατευθυνθεί προς το Λούβρο και πρόσθεσε: 

"Θέλω απόψε το βράδυ να χαιρετίσω τον πρόεδρο Ολάντ, ο οποίος για πέντε χρόνια εργάστηκε προς όφελος της πατρίδας μας".

 

Ο Μακρόν είναι ο 8ος πρόεδρος της 5ης γαλλικής δημοκρατίας και ο πρώτος που δεν θα ανήκει σε κανένα από τα δύο παραδοσιακά κόμματα. 

Ο 39χρονος Εμανουέλ Μακρόν εξελέγη πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας εξασφαλίζοντας το 65,5% έως 66,1% των ψήφων έναντι της Μαρίν Λε Πέν (33,9% έως 34,5%), σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εταιρειών δημοσκοπήσεων Ifop και Harris Interactive. 

Σύμφωνα με το περιβάλλον του νέου προέδρου της Γαλλίας, ο κ. Μακρόν και η Μαρίν Λε Πέν είχαν μια «σύντομη» και «φιλική» τηλεφωνική συνδιάλεξη.

«Ανοίγει μια νέα σελίδα», «αυτή της ελπίδας και της εμπιστοσύνης που αποκαθίσταται», δήλωσε ο Μακρόν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

 

Από την πλευρά της, η Μαρίν Λε Πεν σε ομιλία της που έδωσε μετά τα πρώτα αποτελέσματα συνεχάρη τον Εμανουέλ Μακρόν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας. 

Η ίδια ευχήθηκε στο νέο πρόεδρο να επιτύχει στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Γαλλία και χαρακτήρισε τα ποσοστά που συγκέντρωσε το κόμμα της, το Εθνικό Μέτωπο, ιστορικά.

 

Ο Εμανουέλ Μακρόν πριν από 3 χρόνια ήταν άγνωστος στο κοινό.

Ο πρώην επενδυτικός τραπεζίτης ο Εμανουέλ Μακρόν έχει δημιουργήσει από το μηδέν μια κομματική μηχανή, ενώ η σχέση του με την μεγαλύτερή του Μπριτζιτ Τρονιέ σχολιάστηκε έντονα από τα μέσα ενημέρωσης της Γαλλίας.

Η πρώτη επίσημη εμφάνιση του νικητή θα είναι αύριο Δευτέρα, όπου θα διασχίσει τη Λεωφόρο των Ηλύσιων προς την Αψίδα του Θριάμβου, στο πλευρό του Ολάντ, για την επίσημη τελετή στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Μέσα στο μήνα προβλέπονται και οι πρώτες διεθνείς συναντήσεις: στις 25 Μαΐου στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπου για πρώτη φορά θα συμμετέχει και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενώ θα ακολουθήσει η Σύνοδος Κορυφής του G7 στη Σικελία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ