Ο Τζαστίν Τριντό είναι γιος του Μοχάμεντ -Νεογέννητος Σύρος & ζει στον Καναδά (Φωτό)

Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης απέναντι στον Καναδό πρωθυπουργό που τους δέχτηκε στη χώρα, ένα ζευγάρι Σύρων προσφύγων ονόμασε το νεογέννητό τους Τζαστίν Τριντό.

Η ιστορία του Μοχάμεντ και της Άφραα Μπίλαν προκαλεί συγκίνηση.

Οι δύο τους έφυγαν από την Δαμασκό μαζί με την κόρη τους Νάγια και τον γιο τους Ναέλ.

Στη μέση του περσινού χειμώνα έφτασαν στο Μόντρεαλ και από εκεί πήγαν στον Καναδά τον Φεβρουάριο του 2016.

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τριντό δεν παρευρέθει στο αεροδρόμιο να τους καλοσορίσει, εκείνοι όμως ήθελαν να ευχαριστήσουν με όποιον τρόπο μπορούσαν τον άνθρωπο που τους έδωσε την ευκαιρία να ξαναφτιάξουν την ζωή τους.

Για αυτό το λόγο έδωσαν το όνομά του στο νεογέννητο γιο τους που έφεραν στον κόσμο την περασμένη Πέμπτη στο Κάλγκαρι, όπου πλέον ζει η οικογένεια, σύμφωνα με πληροφορίες από την Independent.

Στη Δαμασκό ο 29χρονος Μοχάμεντ, εργαζόταν ως κουρέας, όμως μετά το ξέσπασμα του εμφύλιου στη Συρία συνελήφθη από τον συριακό στρατό.

Αφού αφέθηκε ελεύθερος έμαθε ότι τον αναζητούν και πάλι.

Μόλις ανέλαβε την κυβέρνηση του Καναδά ο Τριντό και η χώρα άρχισε να δέχεται πρόσφυγες από τη Συρία ο Μοχάμεντ άδραξε την ευκαιρία.

Αφού πέρασαν ένα διάστημα στο Μόντρεαλ, τελικά μετακόμισαν στο Κάλγκαρι. «Ο Καναδάς είναι πολύ πιο ασφαλής, δεν υπάρχει πόλεμος» σχολίασε η Άφραα. «Όλα είναι διαφορετικά, όλα είναι καλά, καμία σχέση με τη Συρία».

Η Άφραα παραδέχθηκε ότι στην αρχή δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στον Καναδά, κυρίως εξαιτίας του κρύου. Όμως πλέον μιλά καλά αγγλικά και ο Μοχάμεντ εργάζεται σε παντοπωλείο.

Οι δύο Σύροι ελπίζουν κάποια στιγμή ο μικρός Τζάστιν Τριντό να μπορέσει να γνωρίσει τον άνδρα από τον οποίο πήρε το όνομά του. «Είναι ένας πραγματικά καλός άνθρωπος. Μας βοήθησε πολύ (…)

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον ίδιο και όλους τους Καναδούς», είπε η Άφραα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ