Συνελήφθη ο δράστης 19 χρόνια μετά την άγρια δολοφονία της γιαγιάς στην Κω το 1998- Ποιος ήταν

19 χρόνια αναζητούσαν τον δράστη της δολοφονίας της 85χρονης Μαριώς Καπλανίδου από την Κω, η οποία στις 3 Ιουλίου του 1998 είχε βρεθεί άγρια δολοφονημένη στο σπίτι της.

Το έγκλημα σημειώθηκε όταν ο δολοφόνος εισέβαλε στο σπίτι της ηλικιωμένης σκίζοντας μία σήτα παραθύρου. Η ηλικιωμένη των αντιλήφθηκε και συνεπλάκη μαζί του εκείνος όμως της κατάφερε με τέμνον όργανο πολλαπλά χτυπήματα, στο κεφάλι, την βρεγματική και ινιακή χώρα.

Τα συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών στις έρευνές τους είχαν εντοπίσει και είχαν συλλέξει ένα δακτυλικό και ένα παλμικό αποτύπωμα του δράστη τα οποία ταυτοποιήθηκαν 3 χρόνια αργότερα.

Όπως προέκυψε ανήκαν στον Αλβανό υπήκοο Hotag Izet και εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης καθώς ο δράστης της στυγερής δολοφονίας είχε εξαφανιστεί.

Τον Δεκέμβριο του 2013, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου είχε διατάξει και πάλι την σύλληψη του ενώ παράλληλα η ποινική δίκη ορίστηκε στις 11 Μαΐου 2015 όταν και η υπόθεση έκλεισε προσωρινά καθώς ο δολοφόνος παρέμενε άφαντος.

Το μεσημέρι της Τετάρτης όμως, στις 13:30, ο 50χρονος πλέον δράστης τελικά εντοπίστηκε και συνελήφθη από την αστυνομία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ