Φυλάκιση 2 ετών στον 44χρονο Κρητικό για τους πυροβολισμούς στο Εφετείο: Αφέθηκε ελεύθερος ο συγγενής του Παπαγεωργίου

Σε φυλάκιση δύο ετών και δύο μηνών, με τριετή αναστολή και χρηματική καταβολή 1.500 ευρώ, καταδικάστηκε σήμερα Σάββατο, ο θείος του Μάριου Παπαγεωργίου. 
 

Ποινή φυλάκισης 2 ετών και 2 μηνών, με τριετή αναστολή, καθώς και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον 44χρονο που χθες πυροβόλησε έξω από το Εφετείο.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για τις πράξεις των άσκοπων πυροβολισμών, παράνομης οπλοκατοχής και οπλοφορίας ενώ μετέτρεψε την κατηγορία της αντίστασης κατά της Αρχής σε απείθεια.

Ο 44χρονος αφού είπε στην απολογία του ότι «στην Κρήτη αγαπάμε τα όπλα» και ότι στον στρατό «δώσαμε όρκο να αγαπάμε την πατρίδα, την θρησκεία και την οικογένεια» εξήγησε ότι με την πράξη του θέλησε να δηλώσει τον θυμό του για την υπόθεση δολοφονίας του ανιψιού του Μάριου Παπαγεωργίου που επί πέντε χρόνια δεν γνωρίζουν πού είναι θαμμένος.

Ο κατηγορούμενος μετά το πέρας της διαδικασίας αφέθηκε ελεύθερος. 

Στην καταθεσή της η ξαδέλφη του κατηγορουμένου είπε: «Ξαφνικά ακούω μπαμ μπαμ, βλέπω ένα χέρι ψηλά να πυροβολεί. Έμεινα άναυδη, του είπα "τι έκανες;". Μετά έφυγε σιγά-σιγά. Βλέπω δύο αστυνομικούς να τρέχουν και πάνε και είδα να γίνεται συμπλοκή με τον κατηγορούμενο. Δεν είδα αν έσπρωξε κάποιον, ήμουν ταραγμένη».

Στην απολογία του ο κατηγορουμενος είπε: «Δώσαμε όρκο στο στρατό να προστατεύουμε την πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια. Τα όπλα τα σεβόμαστε και τα αγαπάμε στην Κρήτη. Είχα βρει το όπλο από έναν άγνωστο Αλβανό στην Κρήτη, όχι για τη συγκεκριμένη πράξη, αλλά για να το έχω σε γάμους κλπ. Ήθελα να δηλώσω τον θυμό μου. Τον Μάριο ψάχνουμε 5 χρόνια να τον βρούμε. Περιμέναμε μία δικαιοσύνη, να μάθουμε πού είναι ο Μάριος.

Πρόεδρος: Ακόμα και με την αναβολή στη φυλακή δεν θα παρέμεναν οι κατηγορούμενοι; Ποιο ήταν το σκεπτικό σας;

Κατηγορούμενος: Δεν τα έβαλα με τους δικαστές, έκαναν τη δουλειά τους, αλλά η ξαδέλφη μου δεν έχει κάπου να ανάψει ένα καντήλι για το κοπέλι της. Το τσαντάκι δεν το έβαλα μέσα στο χώρο του Εφετείου. Δεν προέβαλα αντίσταση, απλά δεν ήθελα να πέσω κάτω. Αν ήθελα να κάνω κάτι άλλο είχα το χρόνο. Ήθελα να παραδοθώ».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ