Σολομός με μέλι, σόγια και μπαχαρικά σερβιρισμένος με πηρουνάτο μπρόκολο από τον Αλέξαδρο Παπανδρέου

Σε λιγότερο από μισή ώρα, ακολουθώντας τις οδηγίες του Αλέξανδρου Παπανδρέου θα έχετε φτιάξει τον πιο νόστιμο σολωμό!

ΥΛΙΚΑ 

Για 2 άτομα

2 φιλέτα σολομού

2 κουταλιές ελαιόλαδο

4 κουταλιές μέλι

6 κουταλιές σόγια σος

1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά

1 κουταλάκι sumac

400 γραμμάρια μπρόκολο φουντίτσες

2 κουταλιές βούτυρο

2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

2 κουταλιές μυρώνι ψιλοκομμένο

2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι 

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Αλέξανδρο Παπανδρέου και το alexandrospapandreou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετείτε το μέλι, την σόγια, την πάπρικα και το sumac και το τοποθετείτε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί το μέλι και να αναμειχθούν τα υλικά.

Απλώνετε αρκετή μεμβράνη σε ένα μικρό ταψάκι, τοποθετείτε πάνω τα φιλέτα σολομού, τα περιχύνετε με το μείγμα του μελιού, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τυλίγετε καλά την μεμβράνη γύρω από τα φιλέτα να πάει παντού η μαρινάδα.

Τοποθετείτε τα φιλέτα στο ψυγείο και τα αφήνετε να μαριναριστούν για τουλάχιστον  30 λεπτά.

Όση ώρα μαρινάρονται τα φιλέτα σολομού τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε το μπρόκολο μέχρι να μαλακώσει.

Όταν είναι έτοιμο το σουρώνετε, το τοποθετείτε σε ένα μπολ και με ένα πηρούνι ξεκινάτε να το σπάτε.

Προσθέτετε το βούτυρο, το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, το μυρώνι, τον μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Αποσύρετε τα φιλέτα σολομού από το ψυγείο και τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα το ελαιόλαδο.

Ψήνετε τα φιλέτα σολωμού στο τηγάνι από όλες τις πλευρές για συνολικά 7-8 λεπτά και όταν είναι έτοιμα σβήνετε με την μαρινάδα.

Συνεχίζετε το μαγείρεμα γυρνώντας τα φιλέτα συχνά για να γλασάρουν μαζί με την μαρινάδα.

Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα το πηρουνάτο μπρόκολο και από πάνω τα φιλέτα σολομού με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Who is who

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Αποφοίτησε από την Ecole Ferrandi-Paris, απ΄ όπου πήρε δίπλωμα chef και διεύθυνσης ξενοδοχείου και εστιατορίου.

Συνέχισε τις σπουδές για άλλα δύο χρόνια στο Ecole de la Chambre de Commerce et d’ Industrie de Paris, αποκτώντας το δίπλωμα της Ecole Superieure de Cuisine Francaise.

Η αγάπη του για τη μαγειρική τον οδήγησε στο Johnson & Wales University στις ΗΠΑ ως καθηγητή γαλλικής κουζίνας τα πρωινά και ως μαθητή για food styling τα απογεύματα.

Έχει δουλέψει σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το The Connaught (Λονδίνο) και το Plaza Athénée (Παρίσι).

Τέσσερα χρόνια συνεργάστηκε με την εκπομπή του MEGA "Σαν στο σπίτι σας" ενώ από το Μάιο του 2012 παρουσίαζε, μαζί με τον ηθοποιό, παρουσιαστή και σεναριογράφο, Γιώργο Καπουτζίδη, την εκπομπή «Παρέα στην Κουζίνα». Άλλες δραστηριότητες συμπεριλαμβάνουν αρθρογραφία για την ιστοσελίδα γαστρονόμος online καθώς επίσης και παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ