Δροσερό μιλφέιγ με κρέμα γιαουρτιού και σμέουρα από την Ντίνα Νικολάου

Δροσερό και γιορτινό γλύκισμα με απαλή κρέμα και μοναδικά, τραγανά φύλλα σφολιάτας. 

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φύλλα σφολιάτας «ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ»
  • 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή

Για την κρέμα γιαουρτιού

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 150 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 300 γρ. φυτική κρέμα χτυπημένη σε σαντιγί
  • 1 μπαστουνάκι βανίλιας
  • 400 γρ. σμέουρα ή φράουλες
  • άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

 

Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Ξεδιπλώνω το πρώτο φύλλο σφολιάτας και το απλώνω στον πάγκο της κουζίνας χωρίς να αφαιρέσω το αντικολλητικό χαρτί που είναι τυλιγμένο. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω το φύλλο στη μέση (από την στενή πλευρά) για να δημιουργηθούν 2 λωρίδες. Κόβω την κάθε λωρίδα σε 4 κομμάτια. Έτσι δημιουργούνται 8 τετράγωνα κομμάτια ζύμης. Μεταφέρω τα κομμάτια μαζί με το αντικολλητικό χαρτί σε μια λαμαρίνα. Με ένα πηρούνι, τρυπάω σε αρκετά σημεία τα τετράγωνα της ζύμης για να μη φουσκώσουν. Αλείφω τα φύλλα με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη. Σκεπάζω τα φύλλα με επιφάνεια σιλικόνης (ειδική για φούρνο) ή με μια σχάρα φούρνου, -για να μην φουσκώσει πολύ η σφολιάτα – και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
Βγάζω τα ψημένα φύλλα και τα αφήνω σε σχάρα για να κρυώσουν.

Για την κρέμα
Βάζω το γιαούρτι και το ζαχαρούχο γάλα σε ένα μπολ και ανακατεύω καλά με το σύρμα. Προσθέτω την μισή φυτική σαντιγί και ανακατεύω απαλά μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς. Προσθέτω και την υπόλοιπη και ανακατεύω απαλά. Χαράζω με ένα κοφτερό μαχαιράκι το μπαστουνάκι βανίλιας, το ανοίγω και ξύνω με το μαχαίρι τα σποράκια. Τα βάζω στην κρέμα που έχω ετοιμάσει και ανακατεύω μαλακά. Μεταφέρω τη κρέμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και τη βάζω στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

Για το σερβίρισμα
Βάζω  ένα ψημένο φύλλο σφολιάτας  σε ένα δίσκο σερβιρίσματος και βάζω πάνω με το κορνέ μικρές ροζέτες κρέμας. Συνεχίζω με σμέουρα που τα στερεώνω προσεκτικά  πάνω στη κρέμα. Σκεπάζω με  ένα ακόμη ψημένο φύλλο σφολιάτας και απλώνω ακόμη  μια δόση κρέμα πάλι σε ροζέτες.
Τρίβω το τελευταίο ψημένο φύλλο με τα χέρια μου και σκορπίζω τα ψίχουλα επάνω στα μιλφέιγ. Πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη και στολίζω με σμέουρα.
Συνεχίζω την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα μιλφέιγ.

 

Who is Who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που

ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς.

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ