Εντοπίστηκε ο βομβιστής αυτοκτονίας στη συναυλία στο Μάντσεστερ - Όλες οι εξελίξεις

Υπό πλήρη αστυνομικό έλεγχο οι δρόμοι και το νοσοκομείο του Μάντσεστερ.

Βομβιστική επίθεση σημειώθηκε κατά την διάρκεια συναυλίας της τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε στην πόλη του Μάντσεστερ χθες το βράδυ, όπου σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 59.

Ανάμεσα στα θύματα είναι και πολλά παιδιά και έφηβοι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, όλα δείχνουν πως πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Λίγες ώρες μετά την επίθεση, η Αστυνομία της Περιοχής Μάντσεστερ ολοκλήρωσε μια ελεγχόμενη έκρηξη σε ύποπτο αντικείμενο, που όπως δήλωσε αργότερα επρόκειτο για ρούχα που είχαν εγκαταλειφθεί κοντά στο στάδιο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης μετέβη στο χώρο της συναυλίας με το μετρό, ο οποίος μάλιστα χρησιμοποίησε βόμβα που περιείχε καρφιά.

Η αστυνομία ταυτοποίησε τον βομβιστή αυτοκτονίας από κομμάτια της σορού του.

Η παρουσία των αστυνομικών στους δρόμους του Μάντσεστερ είναι ιδιαίτερα αυξημένη έως αυτή την ώρα, καθώς περιπολούν σε κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς, όπως επίσης και στα τρένα, ενώ η εφαρμογή των μέτρων επεκτείνεται και σε ολόκληρη την Βρετανία.

Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές έχουν ζητήσει από τους πολίτες να έχουν αυξημένη την προσοχή τους και να αναφέρουν οποιαδήποτε συμπεριφορά θα θεωρήσουν ύποπτη.

Κλειστός θα παραμείνει σήμερα ο υπόγειος σταθμός Βικτόρια, στο Μάντσεστερ.

Υπό πλήρη αστυνομικό έλεγχο έχει τεθεί και το νοσοκομείο του Μάντσεστερ ( Manchester Royal Ιnfirmary -MRI) στο οποίο έχουν μεταφερθεί μερικοί από τους τραυματίες της αιματηρής έκρηξης που έγινε στο στάδιο του Μάντσεστερ.

Το τμήμα επειγόντων περιστατικών του αναφερόμενου νοσοκομείου βρίσκεται υπό πλήρη αστυνομικό έλεγχο με μέλη του προσωπικού να δηλώνουν ότι έχει μετατραπεί σε "σκηνή εγκλήματος" σχολιάζοντας την αυξημένη αστυνομική παρουσία των ειδικών ιατροδικαστικών υπηρεσιών που συλλέγουν στοιχεία για την έκρηξη.

Παράλληλα, αστυνομικοί εφαρμόζουν μέτρα ασφάλειας στις εισόδους του νοσοκομείου, ενώ έχουν τοποθετηθεί ειδικές πινακίδες έκτακτης ανάγκης που απαγορεύουν την είσοδο.

Τα πρώτα ασθενοφόρα άρχισαν να φτάνουν γύρω στα μεσάνυχτα τοπική ώρα, ενώ όλοι οι ασθενείς που δεν είχαν σχέση με την έκρηξη, είχαν απομακρυνθεί από τους ειδικούς χώρους υποδοχής του νοσοκομείου.

Στη διάρκεια της νύχτας συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών κατέφθαναν στο νοσοκομείο, προκειμένου να μάθουν για τους αγαπημένους τους, καθώς τους έψαχναν μόλις έγινε γνωστή η τραγική είδηση.

Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της επίθεσης.

Στις 09:00 το πρωί (ώρα Λονδίνου) συνεδριάζει η επιτροπή Ασφαλείας "Κόμπρα" υπό την πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι.

Τα πολιτικά κόμματα στην Βρετανία συμφώνησαν ν' αναστείλουν την προεκλογική τους εκστρατεία μέχρι νεωτέρας.

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν γνωστοποίησε σε ανακοίνωσή του, ότι συνομίλησε με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και συμφώνησαν για την αναστολή της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων τους, αναφορικά με τη διεξαγωγή των εκλογών της 8ης Ιουνίου.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, είχε νωρίτερα δηλώσει ότι η αιματηρή έκρηξη στο Μάντσεστερ, αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική επίθεση.

“Είμαι σοκαρισμένος από τα τραγικά γεγονότα στο Μάντσεστερ, χθες το βράδυ. Οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων και των τραυματιών,” δήλωσε ο Κόρμπιν.

Εάν το επεισόδιο αποδειχθεί τρομοκρατική επίθεση, θα αποτελέσει την πιό αιματηρή επίθεση από μαχητές στη Βρετανία από τον Ιούλιο του 2005, όταν τέσσερις Βρετανοί μουσουλμάνοι σκότωσαν 52 άτομα σε βομβιστικές αυτοκτονίες σε μεταφορικά μέσα του Λονδίνου.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ