«Η τύχη αγαπά τους τυχερούς αλλά ερωτεύεται τους άτυχους»: Τελικά ποια είναι η ουσία της επι-τυχίας;

Μέσα στις σταθερές επιδιώξεις των ανθρώπων, είτε έζησαν χιλιάδες χρόνια πριν είτε ζουν τώρα (και θα ζήσουν) και όπου και αν έζησαν και ζουν αυτοί, είναι η επιτυχία.

Μετά από την υγεία και την εξασφάλιση της επιβίωσης, οι άνθρωποι ψάχνουμε το λόγο για τον οποίον –αν υπάρχει κάποιος- ήρθαμε στη ζωή. Ψάχνουμε ένα «νόημα». Σιγουρευόμαστε οτι έχουμε λόγο ύπαρξης, όταν δούμε πως κάτι που έχουμε, προσφέρει, τόσο σε μας όσο και στους άλλους.

Κάτι που μας χαρακτηρίζει περισσότερο από άλλες μας ιδιότητες, όπως διαβάζουμε και στο tsemperlidou.gr. Κάτι που μας κάνει «αναγνωρίσιμους». Ποιά είναι όμως η ουσία της επιτυχίας; Γιατί δεν πρέπει να της βάζουμε «χρυσές ταμπέλες»;

Η τύχη…συνθετικό της «επιτυχίας».

Η ίδια η λέξη – «επιτυχία» – έχει μέσα σαν συνθετικό, την τύχη. Τόσο γλωσσικά, όσο και κυριολεκτικά, η τύχη είναι μέσα στην όποια μεγάλη πρόοδο κάνουμε και καταλήξει σε επιτυχία. Είναι ευτυχή και απρόσμενα καλά γεγονότα που συμπίπτουν με τις φιλοδοξίες και τους στόχους μας. Να μην αγνοούμε ποτέ την τύχη, τόσο για λόγους απομάκρυνσης από την αλαζονεία και την έπαρση, όσο και για λόγους ευγνωμοσύνης προς την τύχη και αυτογνωσίας.

Η τύχη, σε άλλους χαμογελάει καθώς έχει τα κέφια της. Σε άλλους, «κλείνει το μάτι». Κάποιους, τους προκαλεί. Ντύνεται λοιπόν με άσχημα ρούχα και αλλάζει προσωρινά όνομα και λέγεται «ατυχία». Μολονότι όλα τα κάνεις καλά, προσπαθείς αρκετά, οι συνθήκες και η τύχη δε σε ευνοούν κάποια περίοδο και τα αποτελέσματα που έρχονται είναι δυσάρεστα.

Αν θες να έχεις μαζί σου την τύχη… περιφρόνα την!

Αν ακολουθήσουμε τα τηλεοπτικά στερεότυπα που σε ταινίες και σειρές μας δείχνουν πως οι γυναίκες, «ιντριγκάρονται» περισσότερο με την απόρριψη παρά με την άμεση αποδοχή από τους άντρες, τότε πρέπει να θυμήσουμε πως η Τύχη είναι…γυναίκα! Αν ήμασταν όλοι άντρες και θέλαμε αυτήν την γυναίκα, θα κάναμε τα πάντα, θα δίναμε τον καλύτερο εαυτό μας για να την αποκτήσουμε. Να την πείσουμε να είναι καλή απέναντί μας.

Η τύχη λοιπόν, υπακούει σε αυτό που έλεγαν οι Αρχαίοι, «συν Αθηνά και χείρα κίνει». Αν η τύχη σε απορρίπτει και σου εμφανίζεται ως «ατυχία», πρέπει να κάνεις σα να μην υπάρχει! Να της δείξεις πως δεν είναι το κακό της πρόσωπο ικανό να σε απογοητεύσει και πως εσύ, δε θα πάψεις να κυνηγάς το καλό της πρόσωπο. Να γνωρίζεις πως η επιρροή της πάνω σου και στους στόχους που έχεις θέσει, είναι έτσι κι αλλιώς μεγάλη. Μην αυξάνεις στο μυαλό σου την επιρροή της, μείωσέ την όσο μπορείς. Δείξε της με άλλα λόγια, πως μπορείς να τα καταφέρεις.

Η τύχη αγαπά τους τυχερούς αλλά ερωτεύεται τους … «άτυχους».

Αυτό μας λέει και Στήβενσον. Η επιτυχία, είναι πραγματική επιτυχία όταν η τύχη σου φερθεί άσχημα (με όρους τράπουλας σου φέρει ένα «άβολο» φύλλο) και τελικά εσύ, καταφέρεις να κερδίσεις.

Επιτυχημένος είναι εκείνος που δεν «ψάρωσε» από τις απορρίψεις της τύχης, που δέχτηκε την κακή επιρροή της και όχι μόνο προσαρμόστηκε στα «άβολα φύλλα» που του έδωσε, αλλά έκανε και … «Φλος». Η τύχη, «ερωτεύεται» έναν τέτοιον άνθρωπο καθώς βλέπει πως πάει «κόντρα» στις αρχικές της βλέψεις. Βλέπει πως υπάρχουν ισχυροί άνθρωποι που μπορούν να μετατρέψουν τον όλεθρο σε θρίαμβο. Σε αυτούς, μαζί με τα γνήσια ερωτικά της συναισθήματα, χαρίζει και την αληθινή επιτυχία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ