Ο πρώτος τρύγος της χρονιάς… στους απέραντους αμπελώνες του Πολιτιστικό Πάρκου- θα φτιάξετε και μουστοκούλουρα με τα παιδάκια σας & με τα χεράκια σας

Η Χρυσαλίδα σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας διοργανώνει στο Πολιτιστικό Πάρκο το Σάββατο 31 Αυγούστου και την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, τον πρώτο τρύγο της χρονιάς.

Η Χρυσαλίδα σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας διοργανώνει στο Πολιτιστικό Πάρκο το Σάββατο 31 Αυγούστου και την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, τον πρώτο τρύγο της χρονιάς.



Οι Δράσεις, σύμφωνα με το in.gr, αυτό το Σαββατοκύριακο, έχουν ως εξής:

Ζωή στο Χωριό
Οι καταπράσινοι Αμπελώνες του Πάρκου σας περιμένουν! Φορέστε τα αγροτικά σας καπέλα, σηκώστε μανίκια και ξεκινήστε να τρυγήσετε.

Περιβάλλον
Θα πάρετε τα γεμάτα κοφίνια σας στα χέρια και θα αδειάσετε τα φρεσκοκομμένα, ζουμερά σταφύλια στα πέτρινα πατητήρια του Πάρκου.
Έπειτα βγάλτε τα παπούτσια σας και αρχίστε το πάτημα, μέχρι να βγει γλυκός και μυρωδάτος ο μούστος με τον πιο φυσικό και παραδοσιακό τρόπο.

Δράσεις στο Μουσείο

Θα περάσετε από το παλιό κελάρι και θα γνωρίσετε τα μοναδικά εργαλεία του αμπελουργού – οινοποιού. Εκεί θα μάθετε για το τελικό στάδιο της οινοποίησης και εμφιάλωσης και με την ευκαιρία… θα ελέγξετε την περσινή σοδειά.

Δραστηριότητα Έκπληξη!
Θα φτιάξετε με τα χέρια μας αφράτα Μουστοκούλουρα, θα τα ψήσετε στο μεγάλο, θολωτό ξυλόφουρνο και μετά… θα τα απολαύσετε.



Το Πολιτιστικό Πάρκο είναι ένας χώρος ψυχαγωγίας και χαλάρωσης για όλη την οικογένεια.
Εκεί μπορείτε να οργανώσετε το πικ-νικ σας είτε δίπλα στη λίμνη με τα νούφαρα και τα ψάρια είτε κοντά στη λίμνη με τις πάπιες ή να προμηθευτείτε τον καφέ σας, το κολατσιό σας και ό,τι άλλο χρειάζεστε από το πωλητήριο.

Τα παιδιά μπορούν να χαρούν μια βόλτα με το Tρενάκι τον «Τρεχάλα» με το μικρό αλογάκι τον Παρασκευά ή τα πανέμορφα ρετρό ποδήλατα ενώ οι μεγάλοι θα απολαμβάνουν ένα από τα βιβλία της μεγάλης συλλογής της Ανοιχτής Βιβλιοθήκης.

Ακόμα λειτουργεί ένα μαγαζάκι έργων τέχνης και χειροποίητων κοσμημάτων για τις «ιδιαίτερες» αγορές σας.
Και βέβαια μην ξεχνάτε ότι οι μικροί φίλοι μπορούν να φέρουν τα ποδήλατά τους και να περιπλανηθούν σε υπέροχες διαδρομές μέσα στο Πάρκο.

Πολιτιστικό Πάρκο

16o χλμ. προέκτασης Αττικής Οδού προς Λαύριο
Γραμμές Επικοινωνίας: (0030) 22990-47999 /22990- 67999 /22990- 67770
fax: (0030) 22990 – 47031
E-mail: welcome@politistikoparko.gr
www.politistikoparko.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ