Συνταρακτικές αποκαλύψεις: Η νέα εκδοχή για τον θάνατο της Νταϊάνα στο τροχαίο - Βρέθηκε ο "ένοχος"

Είκοσι χρόνια μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα έρχονται στο φως νέες πληροφορίες γύρω από το τραγικό δυστύχημα.

Με αφορμή την χθεσινή κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ «Ο θάνατος της Νταϊάνα: Μια απίστευτη αποκάλυψη» που προβλήθηκε από το γαλλικό κανάλι Μ6, η Mercedes στην οποία βρήκε τον θάνατο η Νταϊάνα δεν ήταν σε καθόλου καλή κατάσταση και εκτιμάται πως δεν θα έπρεπε να κινείται στους δρόμους.

Η Mercedes-Benz S280, που φαίνεται να είχε τρακάρει αρκετές φορές, πρωτού το δυστύχημα της 31ης Αυγούστου του 11997, ανήκε στο στόλο των αυτοκινήτων του Παρισινού Ritz Hotel, ιδιοκτησίας του Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ, πατέρα του Ντόντι. 

Πηγή Φωτογραφιών: Associated Press

Ο φωτογράφος Πασκάλ Ροστέν,συγραφέας του βιβλίου «Ποιος σκότωσε την Lady D», μάλιστα, αποκάλυψε ότι το μοιραίο αυτοκίνητο είχε κλαπεί νωρίτερα εκείνη τη χρονιά και είχε εμπλακεί σε τροχαίο. 

Το αυτοκίνητο ήταν έτοιμο να αποσυρθεί και να πάει για παλιοσίδερα, αλλά τελευταία στιγμή δόθηκε άδεια για να ανακατασκευαστεί, υποστήριξε ο φωτογράφος. 

Ο Ροστέν, υποστήριξε ακόμη ότι ένας από τους φίλους του στο Ritz, τον οποίο κατονόμασε ως Καρίμ είχε πάρει την Mercedes για μια βόλτα, μέσα στο 1997 και είχε προειδοποιήσει τον μάνατζερ του Ritz, Φρανκ Κλάιν λέγοντάς του: «Είναι απαραίτητο να το πετάξεις. Αν κινηθείς με αυτό με πάνω από 60 χλμ. δεν σε κρατάει». 

Πηγή Φωτογραφιών: Associated Press

Όλα αυτά, δύο μήνες πριν το δυστύχημα.  

Ο Καρίμ είχε υποστηρίξει ακόμη ότι το εν λόγω πολυτελές αυτοκίνητο δεν ήταν ασφαλές στο δρόμο «φοβόμασταν να το χρησιμοποιήσουμε ακόμη και αν πηγαίναμε σιγά. Είπα στο μάνατζερ να το πουλήσουμε». 

Το τηλεοπτικό κανάλι που παρουσίασε το ρεπορτάζ έκανε, μάλιστα και ένα κρας τεστ με ένα ίδιο αυτοκίνητο και ένας τεχνικός είπε ότι «δεν έπρεπε να είχε επιστρέψει στην κυκλοφορία», παρότι ανακατασκευάστηκε, σύμφωνα με την Telegraph.

Πηγή Φωτογραφιών: Associated Press

Το αμάξι δεν ήταν «επανορθώσιμο». Ήταν «επικίνδυνο», εξήγησε ο τεχνικός, μια άποψη που υποστηρίχθηκες και από τους ασφαλιστές. 

Οι καλεσμένοι πάντως της εκπομπής, έμοιαζαν όλοι έκπληκτοι από το γεγονός ότι 20 χρόνια τώρα, κανείς από τους Βρετανούς και τους Γάλλους ερευνητές δεν ασχολήθηκε με το ιστορικό του αυτοκίνητου. 
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ