Συγκινητικός επικήδειος της Ντόρας Μπακογιάννη - «Σήκω απάνω Ψηλέ μου πατέρα. Λίγο ακόμη...»

Με έναν συγκλονιστικό επικήδειο λόγο αποχαιρέτησε τον πατέρα της η Ντόρα Μπκογιάννη ξεκινώντας με το «Ευχαριστώ». 

 Συνέχισε λέγοντας τον πατέρα της ότι τα Λευκά Ορη έχουν ακόμη χιόνι και «καθησυχάζοντας»  ότι όλα στα Χανιά, στο Ακρωτήρι πάνε καλά, αφού «φέτος είχαμε πολλά νερά και η σοδειά θα είναι καλή. 

Τα λουλούδια έχουν ανθίσει» και συνέχισε:

«Είμαστε όλοι εδώ. Όλη η οικογένεια, μά πάνω απ' όλα οι φίλοι σου που στάθηκαν δίπλα σου. Ολοι αυτοί που ακουμπούσες και ακουμπούσαν πάνω σου.

Μίλησαν πολλοί για σένα και μίλησαν καλά. Σήμερα δεν είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για πολιτική. Σήμερα είμαστε εδώ για να σου πούμε το μεγάλο ευχαριστώ και το πικρό αντίο. Σε ευχαριστούμε για τη λεβεντιά σου, για όσα μας δίδαξες.

Να αγαπάμε την Κρήτη. Να τιμούμε το λόγο μας και την τιμή μας. Για την αγάπη και την αισιοδοξία σου. Οταν σου είπαμε ότι ο τόπος δεν πάει καλά μας είπες ότι έχεις εμπιστοσύνη στους Έλληνες. Σε ευχαριστούμε γιατί μας δίθαξες δύναμη.

Πού να τη βρω τη δύναμη; Που να βρω λόγια, στέκονται κόμποι. Δεν δείλιασες ποτέ, σε όλες τις μικρότητες και τους δειλούς, τους λίγους. Δεν χώρεσες, δεν λύγισες. Ησουν ψηλός, βλέπεις. Δεν χώρεσες. Ησουν εδώ για όλους μας. Για τη μάνα μου. Για μένα.

Για μας. Σήκω απάνω ψηλέ μου πατέρα. Σήκω απάνω. Λίγο απάνω. Λίγο ακόμα να μας βγάλεις στο ξέφωτο. Σήκω απάνω...»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ