Removement_project- Ξέρω ότι δεν θα έρθετε αλλά το στέλνω ενημερωτικά

«Σε μια ερημωμένη γωνιά του πρώτου ορόφου της Στοάς Καΐρη, ένας σταυρός φαρμακείου θα φωτίζει από 2 έως 30 Ιουνίου και θα προτείνει “Change, Change yourself”.

Η εγκατάσταση της Peggy Kliafa – Πέγκυς Κλιάφα στα πλαίσια του #Removement_project αναιρεί το σύμβολο του φωτεινού σταυρού ως τοπόσημο προμήθειας της «λύσης», τοποθετώντας τον σε ένα ανύποπτο σημείο και παροτρύνοντας για μια επανεξέταση αξιών και τρόπου ύπαρξης.

Removement Athens 2017, ομαδική εικαστική έκθεση

Στοά Καΐρη, Καΐρη 6, Μοναστηράκι

Εγκαίνια: 2 Ιουνίου 19.00

Το Removement Athens 2017 εστιάζει και αντλεί τις θεματικές του από τις Στοές της Αθήνας. Ακολουθεί την «πορεία» των στοών του κέντρου μέσα στη σύγχρονη ιστορία και την μεταμόρφωση τους την τελευταία διετία.

Το Removement ξεκινά την  1η Ιούνιου από τη μικρή θολωτή Στοά της οδού Πραξιτέλους, ξετυλίγοντας το νήμα της αφήγησης μέσα από μία performance που σκηνοθετεί και συνθέτει Νατάσσα Ζούκα, εμπνεόμενη από την παρελθοντική χρήση των ορόφων της Στοάς ως ραφτάδικα, και του ισόγειου χώρου ως η κατάληξη των ενδυμάτων προς πώληση από τα προσόψια καταστήματα. Η Στοά Καΐρη θα φιλοξενήσει εικαστικές παρεμβάσεις, εγκαταστάσεις και video-art στα τέσσερα επίπεδα της Στοάς.

Αφετηρία των έργων η ίδια η ιστορία της Στοάς, από τα παλιά καλτσάδικα μέχρι τα σημερινά πωλητήρια ειδών περιτυλίγματος και το εναπομένον οπλοδιορθωτήριο της οικογένειας Παπαϊωάννου, οι καλλιτέχνες Τζένη Αργυρίου, Βασίλης Γεροδήμος, Πέγκυ Κλιάφα, Γιώργος Μαραζιώτης,Αντρέας Σάββα, Χρήστος Τόλης και Παναγιώτης Βελιανίτης με ξεχωριστά μέσα και υλικά μετατρέπουν τους χώρους της Στοάς σε ένα ορμητήριο αλλαγών, χρωμάτων και συναισθημάτων που άλλοτε συντελούν στην αναβίωση της αστικής μνήμης κι άλλοτε προδιαθέτουν την ανάγκη νέων τρόπων επανάχρησης. Η Στοά Αρσάκη θα φιλοξενήσει τρεις διαφορετικές performances που προτείνουν η κάθε μία από άλλη οπτική γωνία την επαναφορά της Στοάς όχι μόνο ως πέρασμα, αλλά ως χώρο συνάθροισης, ξεκούρασης και ανάπαυλας: μία όαση στο κέντρο της πόλης. Τις τρεις performances σκηνοθετούν και συνθέτουν η Μαριάννα Καβαλλιεράτου, ο Κωνσταντίνος Ντέλλας και η Μαριέλα Νέστορα. 

 

Συντελεστές Removement:

Καλλιτεχνική Διεύθυνση - Επιμέλεια: Μαρία Βασαριώτου

Σχεδιασμός Παραγωγής - Καλλιτεχνικός Σύμβουλος: Κωνσταντίνος Σακκάς

Κοινωνιολογική Έρευνα: Πωλίνα Γιωλτζόγλου

Βοηθοί Επιμελητή - Εκτέλεση παραγωγής: Γιώργος Νομικός, Γεωργία Ελένη Τιγκινάγκα

Βοηθός Οργάνωσης Παραγωγής: Κατερίνα Κώτσου

Προβολή – Επικοινωνία: Γιώργος Κατσώνης

Οπτική επικοινωνία – Σχεδιασμός: komodo  

Φωτογραφία: Xρήστος Καρνάκης

Social Media: Φλώρα Κοπέλου

Οργάνωση Παραγωγής: Delta Pi

Το Removement στην Αθήνα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ