Η Vogue by Αλέξης Τσίπρας και στη γαλλική Βουλή: Χωρίς γραβάτα ο Μελανσόν και οι βουλευτές του

Oι βουλευτές του κόμματός του «Ανυπότακτη Γαλλία» μπήκαν στην Ολομέλεια χωρίς να σεβαστούν τον κώδικα και δεν φορούσαν σακάκι και γραβάτα.

O Ζαν-Λικ Μελανσόν και οι 17 βουλευτές του κόμματός του, ακολουθώντας το παράδειγμα του φιλικού τους κόμματος Podemos της Ισπανίας (αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ) μπήκαν στην Ολομέλεια χωρίς σακάκι και γραβάτα, στοιχεία που επιβάλλει η γαλλική Βουλή.

«Ο λαός μπαίνει στη Βουλή. Εμείς έτσι το βλέπουμε, συμβολικά. Έχουμε δικούς μας κώδικες να επιβάλουμε», δήλωσε ο νεοκομμουνιστής βουλευτής Αλέξις Κορμπιέρ, εκπρόσωπος του κόμματος.

Στο ίδιο πνεύμα έκανε δηλώσεις αργότερα και ο ηγέτης του νεοκομμουνιστικού κόμματος Ζαν-Λικ Μελανσόν: «Υπήρχαν στη γαλλική επανάσταση οι sans-culottes ("Ξεβράκωτοι"), τώρα θα υπάρχουν οι sans-cravates ("Χωρίς γραβάτα")».

«Δεν απορρίπτουμε τη γραβάτα γιατί έχουμε κάτι εναντίον της γραβάτας - ορισμένοι από εμάς φοράνε, άλλοι δεν φοράνε. Αλλά δεν ανεχόμαστε να μας επιβάλλουν τον τρόπο που θα ντυνόμαστε», πρόσθεσε ο Μελανσόν σύμφωνα με το huffingtonpost.fr.

Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος δήλωσε σοκαρισμένη από τη συμπεριφορά των νεοκομμουνιστών και σχολίασε: «Ο Μελανσόν και ο Κορμπιέρ μπήκαν ήδη και δεν φοράνε γραβάτα! Παρά τις αντιδράσεις, μπήκαν στην Ολομέλεια, η φρουρά δεν θέλησε να κάνει επεισόδιο».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ