«Hyperloop Hotel»: Το πιο φουτουριστικό ξενοδοχειακό πρότζεκτ όραμα φοιτητή της αρχιτεκτονικής (Φωτό-Βίντεο)

To Hyperloop Hotel μας καλοσορίζει στο μέλλον.

Το όραμα ενός αμερικανού μεταπτυχιακού φοιτητή αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα, του Μπράνταν Σίμπρεχτ, αφορά την δημιουργία ενός δικτύου ξενοδοχείων διασυνδεδεμένων μεταξύ τους με γραμμές hyperloop τις οποίες εισήγαγε στον κόσμο της τεχνολογίας ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Ελον Μασκ, διευθυντής της διαστημικής SpaceX.

Φωτογραφίες: Brandan Siebrecht

Στο μέλλον, σύμφωνα με το συγκεκριμένο πρότζεκτ, όσοι το επιθυμούν να ταξιδεύουν σε διαφορετικές πόλεις των ΗΠΑ με υπερταχύτητες μέσα σε κάψουλες που έχουν σχεδιασθεί ως πολυτελείς σουίτες, με ένα δωμάτιο, ένα καθιστικό, ένα γραφείο και μια τουαλέτα.

Η ιδέα αυτή κέρδισε φέτος το φοιτητικό βραβείο Radical Innovation Award στο διαγωνισμό για φανταστικά σχέδια ξενοδοχείων που απένειμε μια κριτική επιτροπή επτά επενδυτών, προγραμματιστών και αρχιτεκτόνων.

Φωτογραφίες: Brandan Siebrecht

Συγκεκριμένα, το «Hyperloop Hotel» αποτελείται από εμπορευματοκιβώτια που έχουν μετατραπεί σε κινητά, προσαρμόσιμα δωμάτια ξενοδοχείου και επιτρέπει στους επισκέπτες να μετακινούνται μεταξύ 13 πόλεων των ΗΠΑ (Σιάτλ, Σαν Φρανσίσκο, Λας Βέγκας, Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη και Βοστόνη) χωρίς να χρειάζεται να απομακρυνθούν από το δωμάτιό τους.

Έτσι, οι επισκέπτες θα μπορούν να ταξιδεύουν σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο που συμμετέχει στο δίκτυο, ακόμη και πολλαπλούς προορισμούς μέσα σε μια ημέρα.

Ακόμη δεν είναι γνωστή η ημερομηνία που θα ολοκληρωθεί το έργο αυτό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από τη Daily Mail, αναμένεται να κοστίσει περίπου 130 εκατομμύρια δολάρια και ως πιθανή έναρξη λειτουργείας του κρίνεται τουλάχιστον μετά από μία δεκαετία.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ