Βρετανίδα απολύθηκε γιατί σχολίασε το χαμόγελο του πρίγκιπα Τζορτζ: Θα περάσει βασιλικά δείξτε και καμία φωτογραφία με προσφυγόπουλα

Mια γυναίκα με υψηλή θέση στο Βρετανικό Συμβούλιο έχασε τη δουλειά της επειδή σχολίασε τον πρίγκιπα Τζορτζ. 

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Μεγάλη Βρετανία μετά την απόλυση της Angela Gibbins.

Η κυρία κατείχε υψηλή θέση στο Βρετανικό Συμβούλιο αλλά ένα σχόλιο της στο Facebook για τον πρίγκιπα Τζορτζ ήταν αρκετό ώστε να χάσει τη δουλειά της, όπως αναφέρει το metro.co.uk

(Picture: Getty Images)

Η Angela Gibbins σχολίασε κάτω από μια φωτογραφία του πρίγκιπα είχε τραβηχτεί για μια σειρά γραμματοσήμων για να γιορτάσει τα 90α γενέθλια της Βασίλισσας όταν ήταν δύο ετών.

Συγκεκριμένα έγραψε: «"Λευκό προνόμιο": αυτό το κολακευτικό χαμόγελο είναι η έμφυτη γνώση για μία ζωή βασιλική, πλούσια, ευνοημένη και δεν θα γνωρίσει ποτέ δυσκολίες ή κακουχίες. Ας βρούμε φωτογραφίες των παιδιών των Σύρων προσφύγων και να δούμε αν τα χαμόγελα είναι ίδια».

(Picture: Getty Images)

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε νέο σχόλιο διευκρινίζοντας: «Παραμένω πιστή στις σοσιαλιστικές, αθεϊστικές και δημοκρατικές μου απόψεις. Δεν πιστεύω ότι η Βασιλική Οικογένεια έχει θέση σε μια σύγχρονη δημοκρατία, τουλάχιστον όταν ζει με δημόσιο χρήμα. Αυτό είναι προνόμιο και πρέπει να τελειώσει».

Στο Facebook δημιουργήθηκαν σελίδες που ζητούσαν να απολυθεί επειδή τόλμησε να μιλήσει για «λευκά προνόμια». Το Βρετανικό Συμβούλιο υποστήριξε ότι δεν υιοθετεί παρόμοιες απόψεις και απέλυσε την Angela Gibbins, η οποία έχει καταθέσει μήνυση.

(Picture: SWNS)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ