Σεισμός στην Κω: Τι δηλώνουν οι σεισμολόγοι - Συμβουλές του ΟΑΣΠ

Φυσιολογική είναι η μετασεισμική ακολουθία μια και θεωρείται ότι ο πρωινός σεισμός ήταν ο κύριος.

Ο καθηγητής σεισμολογίας Κώστας Παπαζάχος μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Καλοκαιρινή Ενημέρωση» τονίζοντας την ανάγκη να επιδειχθεί ψυχραιμία από τους κατοίκους με το δεδομένο ότι θα ακολουθήσουν αρκετοί μετασεισμοί μέχρι τις 15 Αυγούστου.

Ομαλή η μετασεισμική ακολουθία αλλά η περιοχή βρίσκεται σε διέγερση, χωρίς να ξέρουμε ακόμη αν είναι στην αρχή ή στο τέλος της, δήλωσε στην ΕΡΤ ο σεισμολόγος Σταύρο Τάσσο.

Συμβουλές του ΟΑΣΠ προς τους σειθσμοπλήκτους

Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας μετά τον μεγάλο σεισμό των 6,5 R συνιστά στους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης της Κω τα ακόλουθα:

α. Να μην προσεγγίζουν τα κτίρια που υπέστησαν ζημιές.
β. Να αποφεύγουν να επισκεφθούν περιοχές και δρόμους έντονων μορφολογικών κλίσεων στις οποίες υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης κατολισθήσεων
γ. Να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών και μην δίνουν βάση , πολύ περισσότερο να μην αναπαράγουν, στις φημολογίες.

Όσοι κάτοικοι της Κω επιθυμούν έλεγχο των κτιρίων τους, να απευθύνονται στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Κω, οδός Σκ. Ζερβού 40, τηλέφωνο 2242061507.
Η Κως υπέστη μια σκληρή δοκιμασία και άντεξε. Κάθε λεπτό που περνά, η Κως επιστρέφει στους ομαλούς ρυθμούς της. Η κρατική μηχανή βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση για την αντιμετώπιση του οποιουδήποτε θέματος απαιτεί άμεση διαχείριση.

Η πρώτη μέριμνα αφορούσε την ανθρώπινη ζωή και σε αυτό το στάδιο η προσοχή περνά στον έλεγχο των υποδομών και του δομημένου περιβάλλοντος.

Με συνεχείς ανακοινώσεις του, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας θα ενημερώνει τους πολίτες και τους επισκέπτες του νησιού για οποιοδήποτε θέμα απαιτηθεί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ