Πέθανε η Ζωή Φυτούση - Η αξέχαστη ερμηνεύτρια του «Φέρτε μου ένα μαντολίνο»

Η ηθοποιός και τραγουδίστρια Ζωή Φυτούση έφυγε από τη ζωή την Κυριακή σε ηλικία 84 ετών.

Η ηθοποιός και τραγουδίστρια Ζωή Φυτούση έφυγε από τη ζωή εχθές (Κυριακή 23/7) σε ηλικία 84 ετών, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία της (είχε υποστεί δύο εγκεφαλικά επεισόδια).

Την είδηση του θανάτου της ανακοίνωσε ο ηθοποιός και φίλος της, Γιώργος Γεωργίου με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Ζωή Φυτούση γεννήθηκε το 1933 στην Αθήνα και είχε καταγωγή από τη Χίο. Η ίδια είχε παίξει σε όλα τα είδη θεάτρου, ενώ είχε συνεργαστεί με σημαντικούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες. Επίσης είχε τραγουδήσει τα έργα των σπουδαίων Ελλήνων συνθετών.

Μεγάλη της επιτυχία ήταν η ερμηνεία στο τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι «Φέρτε μου ένα μαντολίνο», που είχε ερμηνεύει για πρώτη φορά στην παράσταση του «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» του Πιραντέλο, το 1961 στο «Θέατρο Αθηνών» (θίασος Δημήτρη Μυράτ – Βούλας Ζουμπουλάκη).

Η Ζωή Φυτούση συμμετείχε σε περίπου 70 ταινίες της «χρυσής» εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, ενώ είχε εμφανιστεί στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση.

Συνεργάστηκε με περιοδικά και εφημερίδες και είχε εκδώσει τα βιβλία: «Το μαγικό βιβλίο», «Παρ΄ εκτός», «Τάφος εδώ δεν είναι», «Μια σφαίρα», «Βοήθεια, θέλω να ζήσω», «Βιβλίο Σπουδαστών, ελληνική αγωγή», «Σύγχρονοι ποιητές, Έλληνες και Ιταλοί».

Πριν από έναν χρόνο η Ζωή Φυτούση κυκλοφόρησε το βιβλίο «Ομηρικές λέξεις» από τις εκδόσεις Πνοές Λόγου και Τέχνης.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ