Πνίγηκε η Γαλλίδα φιλόσοφος Anne Dufourmantelle - Ρίχτηκε στο νερό για να σώσει 2 άγνωστα παιδιά που... επέζησαν

Η Anne Dufourmantelle έχασε τη ζωή της την Παρασκευή στην προσπάθεια να σώσει δύο παιδιά σε παραλία στη Γαλλική Ριβιέρα.

Η διεθνούς φήμης φιλόσοφος και ψυχαναλύτρια, Anne Dufourmantelle έχασε τη ζωή της την Παρασκευή στην προσπάθεια να σώσει δύο παιδιά από πνιγμό σε παραλία στη Γαλλική Ριβιέρα.

H 53χρονη καθόταν στην παραλία της παραλίας Pampelonne, κοντά στο Σαιν-Τροπέ  και μπήκε στο νερό όταν είδε πως τα παιδιά κινδύνευαν λόγω των ανέμων.

Τα δύο παιδιά σώθηκαν από ναυαγοσώστες ωστόσο εκείνη δεν τα κατάφερε καθώς παρασύρθηκε από ένα ισχυρό ρεύμα και έχασε τις αισθήσεις της.

Η Γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού, Françoise Nyssen έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter πως η Dufourmantelle υπήρξε μία σπουδαία φιλόσοφος και ψυχαναλύτρια «που μας βοήθησε να ζήσουμε και να προβληματιστούμε για την εποχή μας».

Μεταξύ των βιβλίων που είχε γράψει ήταν το Εγκώμιο του κινδύνου το 2011, η Υπεράσπιση του Μυστικού το 2015 ενώ στην Ελλάδα έγινε γνωστή με το «Τόνι Νέγκρι, Η ζωή μου από το Άλφα ως το Ωμέγα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ