Ο ρόλος των πλανητών στον έρωτα & στις τοξικές σχέσεις

Συναντάμε άτομα που διατηρούν σχέσεις με ακατάλληλα πρόσωπα και είτε υποδύονται το τρίτο πρόσωπο, είτε έχουν μια συμβατική σχέση.

Η επιλογή του ατόμου που θα παίξει τον ρόλο του/της συντρόφου μας είναι αρκετά καθοριστική για την ευτυχία μας. Συχνά όμως, συναντάμε άτομα που διατηρούν σχέσεις με ακατάλληλα πρόσωπα και είτε υποδύονται το τρίτο πρόσωπο, είτε έχουν μια συμβατική σχέση, όπου όμως δεν λαμβάνουν αγάπη και δεν εκδηλώνουν τα συναισθήματα τους.

Έτσι λοιπόν, απογοητεύονται και παραπονιούνται ότι η ζωή είναι άδικη μαζί τους, καθώς δεν μπορούν να βρουν τον/την κατάλληλο σύντροφο. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Η απάντηση βρίσκεται στον αστρολογικό τους χάρτη και βλέπουμε ξεκάθαρα την τάση των γενέθλιων πλανητών να ελκύουν μη υγιείς σχέσεις και επιθετικούς ή αδιάφορους συντρόφους, όπως δημοσιεύει το oroskopos.gr και η Χριστίνας Τανταλίδου.

Κρόνος

Η παρουσία του Κρόνου στον γενέθλιο χάρτη μας συνδέεται κυρίως με την αυτοπεποίθηση μας, πόσο εκτιμάμε τον εαυτό μας και κυρίως δείχνει το περιβάλλον μας και τις οικογενειακές επιρροές. Όταν ο Κρόνος συνδέεται αρνητικά με τη Σελήνη μας ή την Αφροδίτη περιορίζει τα συναισθήματα μας και δυσκολευόμαστε να αγαπήσουμε τον εαυτό μας. Βρίσκουμε συνεχώς ψεγάδια και είμαστε αρκετά απόμακροι και με φόβο αντιμετωπίζουμε την προσωπική μας σχέση. Έτσι καταλήγουμε να ζούμε σχέσεις όπου απουσιάζει το συναίσθημα και στερούμαστε την αγάπη. Θλίψη που δεν εκδηλώνεται και αυτό οδηγεί σε απομόνωση και ψυχολογικά προβλήματα.

Ποσειδώνας

Η έντονη παρουσία του Ποσειδώνα στον γενέθλιο σου χάρτη, είναι σημάδι εξαπάτησης , εξιδανίκευσης του/της συντρόφου σου και τελικά καταλήγεις απογοητευμένος και δύσκολα μπορείς να κλείσεις πληγές και να πας παρακάτω. Προσοχή, εάν ο Ήλιος σου ή ο Άρης βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα, κυρίως στον 12ο οίκο, καθώς είναι δύσκολο να καθορίσεις τα όρια σου και συχνά πέφτεις θύμα εκμετάλλευσης. Νιώθεις ένοχος/η χωρίς να φταις και δεν μπορείς να ξεκολλήσεις από άτομα εθισμένα σε περίεργες συμπεριφορές . Συναισθηματική χειραγώγηση. Εάν η Αφροδίτη σου, συνδέεται με τον Ποσειδώνα, μπαίνεις σε σχέσεις πλατωνικές, που δύσκολα ολοκληρώνονται. Μπορείς να καταλήξεις μόνος/η.

Πλούτωνας

Η έλξη που νιώθουμε συχνά όμως για το «κακό» παιδί εξηγείται και από την επιρροή του Πλούτωνα, κυρίως όταν η γενέθλια Αφροδίτη και Άρης, συνδέεται μαζί του και μας αυξάνει την επιθυμία για σεξουαλική εκτόνωση, θέλουμε να έχουμε τον έλεγχο και γινόμαστε πολύ κτητικοί. Έτσι, μας ελκύουν άτομα, που έχουν δύναμη, κύρος , αλλά είναι κτητικά απέναντι μας. Ζούμε σκηνές έντονες ζήλειας. Περιορίζεται η ελευθερία μας και χάνουμε την προσωπικότητα μας. Οι εκπρόσωποι του Σκορπιού είναι κυρίως τα άτομα που κυνηγάνε φανατικά τις εντάσεις και επιδεικνύουν με κάθε τρόπο την σεξουαλική τους δύναμη.

Ουρανός

Ευέξαπτους και κυκλοθυμικούς συντρόφους ελκύει ο πλανήτης Ουρανός, κυρίως όταν συνδέεται με τον Ήλιο σου, την Αφροδίτη και τον Άρη σου και εδώ χάνεται ο έλεγχος και πολλές φορές βιώνεις ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Κρύο-ζέστη και ο/η σύντροφος είναι πολλές φορές απόμακρος και άλλοτε πολύ εκδηλωτικός. Χωρισμοί συχνοί και μια αψυχολόγητη συμπεριφορά κρατά το ερωτικό σου ενδιαφέρον ζωντανό, με αποτέλεσμα όμως να ζεις μια μοναχική σχέση ή να είσαι το περισσότερο διάστημα μόνος/η. Η ανάγκη της ανεξαρτησίας και ο φόβος της δέσμευσης κρύβεται πίσω από τις περίεργες επιλογές σου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ