4 τρόποι για να απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά έντομα στο σπίτι

Tα παρακάτω 4 tips που σας έχουμε μπορείτε να μειώσετε δραματικά τις πιθανότητες να εισβάλλουν τα έντομα στο σπιτικό σας.

Υπάρχουν πάνω από 1 πεντάκις εκατομμύρια έντομα σε όλο τον κόσμο και έτσι, το να απαλλαγείτε 100% από αυτά μερικές φορές φαντάζει αδύνατο.

Ακολουθώντας, όμως, τα παρακάτω 4 tips που σας έχουμε μπορείτε να μειώσετε δραματικά τις πιθανότητες να εισβάλλουν τα έντομα στο σπιτικό σας, όπως δημοσιεύει το spirossoulis.com.

#1. Κλείστε χαραμάδες και τρύπες Για τις πόρτες και τα παράθυρα η καλύτερη λύση είναι οι σίτες. Με τις σίτες εμποδίζετε τα έντομα να εισβάλλουν στο σπίτι ενώ ταυτόχρονα ο χώρος αερίζεται, κάτι που είναι απαραίτητο για να ανανεώνεται ο αέρας και να μην «προσκαλείτε» άθελά σας τα έντομα προς το εσωτερικό του σπιτιού σας.

Έξτρα tip Για να κλείσετε τρύπες που έχουν δημιουργηθεί στους τοίχους χρησιμοποιήστε λίγο διαφανές μανό.

#2. Μην αφήνετε βρώμικα νερά στη βεράντα ή τον κήπο Το βρώμικο νερό είναι πόλος έλξης για τα κουνούπια, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Φροντίστε τα λουλούδια σας και προσέξτε όταν τα ποτίζετε ώστε να μην δημιουργούνται αυλάκια νερού.

#3. Καθαρίστε τακτικά την κουζίνα σας Η κουζίνα είναι πηγή εντόμων και μικροβίων για αυτό θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με την καθαριότητά της. Μια με δύο φορές την εβδομάδα επιθεωρήστε το ψυγείο και τα ντουλάπια σας για να δείτε μήπως υπάρχει κάποιο τρόφιμο που πρέπει να πεταχτεί.

#4. Πετάξτε τα σκουπίδια Μην αφήνετε ποτέ σκουπίδια που περιέχουν τρόφιμα ή υπολείμματα τροφίμων μέσα στον κάδο των απορριμάτων για παραπάνω από μερικές ώρες. Φροντίστε να πετάτε τα σκουπίδια σας καθημερινά και καθαρίστε τον κάδο τουλάχιστον μια φορά τον μήνα με ζεστό νερό, υγρό πιάτων και λίγο ξίδι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ