Τι δεν πρέπει να κάνετε πριν πέσετε για ύπνο

Τίποτα δεν είναι πιο αναζωογονητικό από έναν καλό βραδινό ύπνο.

Τίποτα δεν είναι πιο αναζωογονητικό από έναν καλό βραδινό ύπνο. Δεν είναι όμως πάντα εφικτός, μια που συχνά πριν κοιμηθούμε όλοι σχεδόν κάνουμε αρνητικές σκέψεις.

Οι ειδικοί λοιπόν προτείνουν 6 πράγματα που πρέπει να θυμόμαστε πριν κοιμηθούμε, όπως δημοσιεύει το newsmoney.gr

1. Μην χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή ή το κινητό σας

Έρευνες δείχνουν πως αν χρησιμοποιείτε ηλεκτρονικές συσκευές ή βλέπετε τηλεόραση στο κρεβάτι τότε εύκολα μπορεί να διαταραχθεί ο ύπνος σας. Οι άνθρωποι που κοιμούνται καλά και νιώθουν ξεκούραστοι την επόμενη μέρα, φαίνεται πως δεν χρησιμοποιούν καμία ηλεκτρονική συσκευή και οτιδήποτε που να εκπέμπει φως τουλάχιστον μια ώρα πριν τον ύπνο.

2. Μην προσπαθείτε να κοιμηθείτε

Εάν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε μην αναγκάζετε τον εαυτό σας να το κάνει.

Η προσπάθεια για ύπνο θα σας ξυπνήσει ακόμα περισσότερο. Ο ειδικός ύπνου Raj Dasgupta, σας συμβουλεύει να δοκιμάσετε μια άλλη, ξεκούραστη δραστηριότητα, όπως το να σηκωθείτε από το κρεβάτι και να κάνετε κάτι άλλο, κάτι χαλαρωτικό, όπως το να διααβάσετε ένα βιβλίο.

3. Μην φάτε πολύ

Έρευνα που διεξήχθη διαπίστωσε ότι όταν πρόκειται να πάτε για ύπνο το γεμάτο στομάχι μπορεί να διεγείρει τα εγκεφαλικά κύματα, τα οποία υπάρχει περίπτωση να οδηγήσουν σε εφιάλτες και η όσο πιο ανθυγιεινή η τροφή τόσο το πιο ανησυχητικά τα όνειρα.

Για να μην έχετε δυσάρεστα όνειρα – και τα ανεπιθύμητα κιλά – που δεν θα σας αφήσουν να χαρείτε τον ύπνο σας, ακολουθείστε τις συμβουλές ενός κλασικού διαιτολογίου και να μασάτε μικρές μπουκιές τουλάχιστον 15 φορές πριν από την κατάποση.

4. Μην πίνετε αλκοόλ και μην καπνίζετε

Νομίζετε πως το αλκοόλ σας βοηθάει περισσότερο να κοιμηθείτε επειδή σας χαλαρώνει. Το πρωί θα ξυπνήσετε με πονοκέφαλο και μπόλικα νεύρα. Όσον αφορά στο κάπνισμα η νικοτίνη προκαλεί διαταραχές στον ύπνο.

5. Μην κάνετε ένα ζεστό μπάνιο

Είναι αλήθεια ότι ένα ζεστό μπάνιο μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε, αλλά αν δεν βγείτε από το νερό και να μπείτε αμέσως στο κρεβάτι, το μπάνιο θα αποτύχει τον στόχο του. Εδώ είναι ο λόγος: η θερμοκρασία του σώματος σας τη νύχτα πέφτει, γεγονός που αρχίζει περίπου δύο ώρες πριν τον ύπνο. Ένα ζεστό μπάνιο κάνει τη θερμοκρασία σας να αυξάνεται και στη συνέχεια να κρυώσει, αργότερα. Άρα ενώ έχετε χαλαρώσει αν δεν μπείτε στα σκεπάσματα -αμέσως -για να διατηρήσετε τη θερμοκρασία, το μπάνιο δεν έχει κανένα νόημα.

6. Μην αφήνετε το κατοικίδιο σας στο κρεβάτι

Όσοι μοιράζονται το κρεβάτι τους με ένα γούνινο φίλο έχουν κακή ποιότητα ύπνου. Επίσης η τρίχα του κατοικίδιου θα μπορούσε να συμβάλει σε αλλεργίες και δυσκολίες στην αναπνοή που θα επηρεάσουν σίγουρα τον ύπνο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ