ΤΟ 3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΔΡΟΥ, ΑΝΟΙΞΕ ΠΑΝΙΑ! 

Οι θεατές είχαν τη χαρά ν' απολαύσουν "Τρεις γενιές τραγούδια", με τη συμμετοχή εννέα ακόμη καλλιτεχνών, ηθοποιών και μουσικών. 

Μέσα σε υπέροχες μουσικές και τραγούδια και με τη θερμή συμμετοχή περίπου 1000 θεατών, ξεκίνησε το Σάββατο 29/7, το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου, στο Ανοικτό Θέατρο Άνδρου, το οποίο δώρισε στο νησί, ο Ανδριώτης ευεργέτης Αλκιβιάδης Τάττος. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Παντελής Βούλγαρης, υποδέχθηκε στα εγκαίνια, τον Σταμάτη Κραουνάκη και την παράσταση ''ΟΛΟΙ ΕΝΑ... Φίλα με κι άλλο'', που καταχειροκροτήθηκαν. 

Μιλώντας για το Φεστιβάλ, ο δήμαρχος Άνδρου, Θεοδόσης Σουσούδης, επεσήμανε ότι: 

''Είναι ένας θεσμός που διανύει τον 3ο χρόνο ζωής και έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχυ στα πολιτιστικά δρώμενα στο νησί. Ο Παντελής Βούλγαρης που επιμελείται όλη την προσπάθεια, το οδήγησε και συνεχίζει να το οδηγεί με σταθερά βήματα, στην απόλυτη επιτυχία''. 

Το περασμένο Σάββατο, οι θεατές που κατέκλυσαν το υπερσύγχρονο ανοιχτό θέατρο, επιβράβευσαν για μία ακόμη φορά,την εξαιρετική ποιότητα της διοργάνωσης εκ μέρους της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Φίλοι Φεστιβάλ Άνδρου”, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Ανδριωτών -και μη- χορηγών και την ηθική στήριξη του δημάρχου. 

Η Άνδρος έχει πλέον αναδειχθεί σε έναν θερινό τουριστικό προορισμό, που συνδυάζει τη φυσική ομορφιά, την ποιότητα διαμονής, με τα υψηλού επιπέδου πολιτιστικά δρώμενα. 

Το Μουσείο Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης Άνδρου υπενθυμίζουμε ότι διοργανώνει εφέτος την επετειακή έκθεση «60 Χρόνια "Ανδριακή" από-Τυπώματα Ανδριακής Ιστορίας» στον χώρο όπου στεγάζεται το Παλιό Παγοποιείο Μαντζαβελάκη στη Χώρα (δίπλα στο ξενοδοχείο «Παράδεισος»). Η έκθεση φιλοδοξεί να αναδείξει την έντυπη ιστορία του νησιού και των ανθρώπων του, όπως αναγράφεται στις σελίδες της τοπικής εφημερίδας της Άνδρου «Ανδριακή», η οποία κλείνει στις 4 Οκτωβρίου 2017 60 χρόνια από την ίδρυσή της το 1957 και περιλαμβάνει πρωτοσέλιδα, εσωτερικές σελίδες, ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό και μέρος των αρχείων της από την περίοδο της λινοτυπίας έως τις μέρες μας. Η εφημερίδα αποτελεί εδώ και αρκετά χρόνια το μοναδικό έντυπο μέσο του νησιού, που κυκλοφορεί και σε ψηφιακή έκδοση με τον τίτλο andriakipress.gr. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν τη Δευτέρα 7 Αυγούστου στις 8 μ.μ. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 31.8.2017. 

Το Φεστιβάλ, τέλος, ευχαριστεί θερμά το "ΕΠΙΤΟΠΟΥ", που συνεργάζεται για πρώτη φορά μαζί του, παρουσιάζοντας και εκθέτοντας στο χώρο του Ανοιχτού Θεάτρου, δύο έργα καλλιτεχνών που δημιουργήθηκαν ειδικά για το τοπίο της Άνδρου, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους καλλιτέχνες Δημήτρη Τζικόπουλο για το έργο του ''Κλειστά'', Emanuelle Ducrocq για το έργο της ''Αγία Τριάδα'' και Εύα Τουρτόγλου-Bony για την επιμέλεια και προσαρμογή των έργων στον περιβάλλοντα χώρο του θεάτρου

*Η παρουσίαση των έργων και της συνεργασίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Ιουλίου στο φουαγιέ του θεάτρου 
 
Την αφίσα και το εξώφυλλο του 3ου Φεστιβάλ, φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Γιώργος Χαδούλης, ενώ τα βίντεο είναι σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Βούλγαρη και μουσική Σπύρου Λούκου. 

Προβολή / Επικοινωνία: BrainCo S.A.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΔΡΟΥ 2017 

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 
Το βραβευμένο πρόγραμμα της Metropolitan Opera “The Met: Live in HD” συμμετέχει στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου με την κορυφαία όπερα του Giuseppe Verdi «NAMΠΟΥΚΟ», με τον θρυλικό Placido Domingo στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 
Καμεράτα. Gala ελληνικής οπερέτας με διευθυντή ορχήστρας τον Γιώργο Πέτρου. Θα παρουσιαστούν πολυαγαπημένα κομμάτια από τον "Βαφτιστικό", τους "Απάχηδες των Αθηνών", το "Πικ νικ" κ.α. Συμμετέχουν 23 μουσικοί και 2 σολίστ λυρικοί τραγουδιστές. 

ΤΡΙΤΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 
Η αισχύλεια τραγωδία "Επτά επί Θήβας" σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Στάνκογλου και Κλειώ-Δανάη Οθωναίου. Μια παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. 

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 
Η κωμικοτραγωδία "Πέτρες στις τσέπες του" της Μαρί Τζόουνς, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία των Μάκη Παπαδημητρίου και Γιώργου Χρυσοστόμου. Παραγωγή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 
Dance Gala: Βραδιά Ρωσικού Μπαλέτου. Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστεί Carmen και στο δεύτερο μέρος Fragment from the ballet Swan Lake, Vokalis και Polovtsian Dances. Συμμετέχουν 16 χορευτές από The Royal Moscow Ballet και δύο σολίστες από μπαλέτο Stanislavsky. 

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 
«Μουσική από τον Ελληνικό Κινηματογράφο» - Φιλαρμονική Μουσικού Συλλόγου Άνδρου (ΜΟΥ.Σ.Α.)

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 
Συναυλία "RESTART" με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τους Ευγενείς Αλήτες. Με νέα τραγούδια, νέους συνεργάτες και νέο ήχο, εκ μέρους του δημοφιλούς τραγουδοποιού. 

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 
Η "Μήδεια" του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη. 15 ηθοποιοί και 4 μουσικοί επί σκηνής. Πρωταγωνιστεί η Μαρία Ναυπλιώτου. Μία συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων. 

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 
Θεατρικός Όμιλος Άνδρου. "Αρσενικό και παλιά δαντέλα", η μαύρη κωμωδία του Τζόζεφ Κέσελρινγκ, σε σκηνοθεσία Θεώνης Ριντ. 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 (ΛΗΞΗ) 
Η θεατρική ομάδα "Αλαλούμ" παρουσιάζει την παράσταση "Βαφτιστικός" του Θεόφραστου Σακελλαρίδη σε σκηνοθεσία Γιώργου Δάμπαση.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ