Έρευνα: Τι φοβούνται οι Έλληνες - Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι όπως τους αξιολογούν πολίτες 38 χωρών

Στην έρευνα που διεξήγαγε το Ερευνητικό Κέντρο Pew οι πολίτες που συμμετείχαν στην έρευνα κλήθηκαν να αξιολογήσουν τις οκτώ μεγαλύτερες απειλές για τη χώρα τους.

Οι άνθρωποι απ΄όλο τον κόσμο προσδιορίζουν το ISIS και την κλιματική αλλαγή ως τις κυριότερες απειλές για την εθνική ασφάλεια, σύμφωνα με νέα έρευνα του Pew Research Center σε 38 χώρες.

Στην έρευνα που διεξήγαγε το Ερευνητικό Κέντρο Pew οι πολίτες που συμμετείχαν στην έρευνα κλήθηκαν να αξιολογήσουν τις οκτώ μεγαλύτερες απειλές για τη χώρα τους.

Το ISIS ονομάστηκε ως η κορυφαία απειλή σε συνολικά 18 χώρες που ερωτήθηκαν - κυρίως από στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένας σημαντικός αριθμός από αυτές τις χώρες είχαν θανάσιμες τρομοκρατικές επιθέσεις από την ισλαμική ομάδα.

Σε 13 χώρες, κυρίως στη Λατινική Αμερική και την Αφρική, οι πολίτες εντοπίζουν την παγκόσμια αλλαγή του κλίματος ως την κορυφαία απειλή.

Πρόκειται για τη δεύτερη θέση σε πολλές άλλες χώρες.

Οι κυβερνοεπιθέσεις από άλλες χώρες και η κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας θεωρούνται  ως σοβαρές απειλές.

Οι Cyberattacks είναι η πρώτη ανησυχία στην Ιαπωνία και η δεύτερη μεγαλύτερη ανησυχία σε χώρες όπως οι Η.Π.Α., η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου σημειώθηκαν αρκετές επιθέσεις υψηλού προφίλ αυτού του τύπου τους τελευταίους μήνες.

Για την Ελλάδα, αν και το Ισλαμικό Κράτος αξιολογείται ως πολύ σημαντική απειλή (79%) όπως και η κλιματική αλλαγή (επίσης 79%), η κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας φαίνεται συνιστά τον σοβαρότερο κίνδυνο σε ποσοστό 88%. Ακολουθούν ως σημαντικές απειλές το προσφυγικό (67%), οι κυβερνοεπιθέσεις από άλλες χώρες (51%). Τους Έλληνες τους απασχολούν λιγότερο η ισχύς και η επιρροή των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Κίνας (44%, 24% και 31%).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ