Το νέο Ευρωβαρόμετρο: το 69% θα έχει "φτωχό" νοικοκυριό, το 86% δεν εμπιστεύεται την Βουλή & 88% την κυβέρνηση 

Ζοφερό προβλέπουν το μέλλον οι ερωτηθέντες

Απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι Έλληνες για την πορεία της χώρας, με το ποσοστό όσων χαρακτηρίζουν «κακή» την οικονομική κατάσταση να αγγίζει το 98%, την ώρα που στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν ξεπερνάει το 51%.

Ακόμα χειρότερο για την οικονομία θα είναι το επόμενο 12μηνο σύμφωνα με το 68% των πολιτών, ενώ για το 30% η επιβαρυμένη κατάσταση θα παραμείνει ως έχει.

Στο κομμάτι της απασχόλησης, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, το 61% θεωρεί ότι έπεται επιδείνωση της κατάστασης και το 80% δεν βλέπει καμία βελτίωση (το 58% δηλώνει ότι παραμένει ίδια και το 22% ότι θα χειροτερεύσει).

Το 69% των ερωτώμενων δηλώνει ότι η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού του είναι κακή (στο 27% ο ευρωπαϊκός μέσος όρος), και το 49% δηλώνει το ίδιο για την εργασιακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται (έναντι 22% πανευρωπαϊκά).

Την ίδια ώρα, κυβέρνηση και Βουλή φαίνεται να μην εμπνέουν καμία εμπιστοσύνη, με το 88% να δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση (μόλις το 11% λέει ότι τείνει να την εμπιστευτεί), ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για το πόσοι δεν εμπιστεύονται το κοινοβούλιο φτάνει στο 86%

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ