Digital εποχή για την Vogue: Ο νέος αρχισυντάκτης φέρνει τα πάνω κάτω – Απολύει τους παλιούς & φέρνει Naomi και Kate Moss

Στην πρώτη γραμμή βάζει τις fashion bloggers

Μετά την αποχώρηση της Alexandra Shulman, ύστερα από 25 χρόνια στο τιμόνι της Vogue, ο νέος αρχισυντάκτης φαίνεται όχι μόνο ότι ήρθε για να μείνει, αλλά και ότι ετοιμάζει σαρωτικές αλλαγές.

Αναγνωρίζοντας την επικράτηση των social media και την ανάγκη μετάβασης σε μια ψηφιακή εποχή, η πρώτη κίνηση του Edward Enninful ήταν να δημιουργήσει λογαριασμό snapchat του περιοδικού.

Η ψηφιακή παρουσία της έκδοσης είναι ένα από τα βασικά κομμάτια που θέλει να ενισχύσει, καθώς τα έντυπα μέσα στο σύνολο και, κατά συνέπεια, η Vogue, παρατηρούν σημαντική πτώση της κυκλοφορίας τους.

Για το λόγο αυτό επιστρατεύει τις fashion bloggers και vloggers, καθώς η αγορά πλέον είναι πιο πιθανό  να επενδύσει στις κοινωνικές πλατφόρμες για την προώθηση προϊόντων. Αρκεί μια ματιά στα instagram της Rihanna, της Gigi Hadid και της Kendall Jenner για να το διαπιστώσει κανείς.

Παράλληλα, ο Enninful, που δηλώνει αποφασισμένος να δει το όραμά του για το περιοδικό να γίνεται πραγματικότητα,  προχωρά και σε αλλαγές προσωπικού, διώχνοντας βετεράνους της μόδας που θεωρεί αναχρονιστικούς και προσλαμβάνοντας μεγαθήρια όπως η Naomi Cambell, η Kate Moss και ο Steve McQueen.

Υιοθετεί, τέλος, μια γραμμή φιλική προς την διαφορετικότητα, θέλοντας να φέρει στο προσκήνιο μοντέλα και συντελεστές από ένα πιο πολυπολιτισμικό πλαίσιο και να εξαλείψει τα στερεότυπα της μόδας.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ