Δεύτερος θάνατος στην Ελλάδα από τον ιό του Δυτικού Νείλου – 80χρονη στην Αργολίδα

90χρονη γυναίκα στον ίδιο νομό το πρώτο θύμα

Σε επιπλοκές λόγω μόλυνσης από τον ιό του Δυτικού Νείλου αποδόθηκε ο θάνατος 80χρονης στην Αργολίδα, με το περιστατικό να διερευνάται περαιτέρω.

Πρόκειται για το δεύτερο θύμα από τσίμπημα κουνουπιού στην περιοχή με το ΚΕΕΛΠΝΟ να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για λήψη προληπτικών μέτρων.  

Υπενθυμίζουμε ότι άλλοι δύο ασθενείς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με συμπτώματα γρίπης και ένας σοβαρότερα με συμπτώματα εγκεφαλίτιδας στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ συνολικά 12 είναι τα άτομα που έχουν νοσήσει φέτος στη χώρα μας.

Τρόποι Μετάδοσης

Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται κυρίως μέσω του τσιμπήματος μολυσμένων «κοινών» κουνουπιών. Η βασική δεξαμενή του ιού στη φύση είναι τα άγρια πτηνά απ’ όπου μολύνονται τα κουνούπια, ενώ οι άνθρωποι δεν μεταδίδουν περαιτέρω τον ιό. 

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, οι ασθενείς παραμένουν ασυμπτωματικοί ή έχουν ήπια συμπτωματολογία, ενώ οι πιο σοβαρές εκδηλώσεις της νόσου, όπως π.χ. εγκεφαλίτιδα, αφορούν συνήθως σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς και άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα.


 
Προληπτικά Μέτρα

Τα μέτρα ατομικής προστασίας από τα κουνούπια, περιλαμβάνουν τη χρήση εγκεκριμένων δραστικών εντομοαπωθητικών ουσιών σώματος και περιβάλλοντος, σητών, κουνουπιέρων, κλιματιστικών κ.λπ., καθώς και την αποφυγή δημιουργίας λιμναζόντων νερών σε αυλές και μπαλκόνια.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ