Έρευνα αποκαλύπτει ότι οι ρεαλιστικά αισιόδοξοι άνθρωποι είναι πιο υγιείς και επιτυχημένοι από τους υπόλοιπους!

Πολλοί είναι εκείνοι που επιμένουν ότι δεν βρίσκουν κανέναν λόγο για να είναι αισιόδοξοι, φαίνεται όμως ότι μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ταϊβάν μπορεί να τους δώσει μερικούς.

Πολλοί είναι εκείνοι που επιμένουν ότι δεν βρίσκουν κανέναν λόγο για να είναι αισιόδοξοι, φαίνεται όμως ότι μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ταϊβάν μπορεί να τους δώσει μερικούς.


Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, τα άτομα που αντιμετωπίζουν τη ζωή με ρεαλιστική αισιοδοξία παρουσιάζουν καλύτερη συνολική εικόνα της υγείας τους και είναι πιο επιτυχημένα στη ζωή και στη δουλειά τους, αναφέρει η Ναυτεμπορική!

Η έρευνα διεξήχθη από επιστήμονες του Εθνικού Πανεπιστημίου Ταϊβάν, οι οποίοι διαπίστωσαν επίσης ότι αυτό ισχύει και για τα άτομα που δίνουν εξετάσεις.

Οι επιστήμονες παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έρευνας σε συνέδριο που πραγματοποίησε η Αμερικανική Ένωση Ψυχολογίας της Χαβάης, όπου εξήγησαν πως ρεαλιστικά αισιόδοξοι είναι εκείνοι που ενώ βλέπουν τη φωτεινή πλευρά της ζωής και το ποτήρι «μισογεμάτο», έχουν παράλληλα πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας και οι προσδοκίες τους δεν είναι μεγαλύτερες από εκείνες που θα έπρεπε.

Έτσι, αποφεύγουν τις απογοητεύσεις και αξιοποιούν τον ρεαλισμό τους ώστε να ρυθμίσουν τις κινήσεις τους ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν. Αυτό τους βοηθά να εντοπίσουν ευκαιρίες που είναι πιθανό να αποδώσουν, αποφέροντάς τους καλύτερα αποτελέσματα σε εξετάσεις και δουλειά.

Μάλιστα, μελέτες που διεξήχθησαν κατά το παρελθόν έδειξαν ότι όσοι είναι αισιόδοξοι είναι πιο υγιείς γενικά, ζουν περισσότερα χρόνια και πως η προσωπικότητά τους παρουσιάζει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τους απαισιόδοξους τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, αφού άλλη έρευνα έδειξε ότι ο ρεαλισμός μπορεί να τους προκαλέσει ακόμη και κατάθλιψη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ